iPhone 16 Pro Max in zilver

iPhone 16 reserveren: hier kun je terecht

Wil je de iPhone 16 Pro kopen, of een van de andere modellen? Je kan vanaf vrijdagmiddag 14:00 uur reserveren bij Apple, diverse webshops en providers! Met onze pre-order tips ben je als eerste aan de beurt en met onze overzichten van prijzen en modellen weet je precies wat er te krijgen is.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 16 reserveren is begonnen

Het is zover! Op vrijdagmiddag 13 september om 14:00 uur is de iPhone 16 pre-order gestart. Dit houdt in dat je de vier verschillende uitvoeringen van de iPhone 16 kunt reserveren en zekerheid hebt dat je als eerste krijgt geleverd. De officiële iPhone 16 release vindt plaats op vrijdag 20 september 2024 en dat is ook het moment dat de eerste toestellen worden uitgeleverd. Bovendien kun je ze vanaf die datum in de Apple Store bekijken. Hoe en waar je het beste kunt reserveren? Dat lees je hier!

iPhone 16 reserveren doe je zo

Het reserveren van de iPhone 16, de iPhone 16 Pro en de andere modellen is mogelijk vanaf vrijdagmiddag 13 september om 14:00 uur. Je hebt dit jaar keuze uit vier verschillende modellen die qua specs heel verschillend zijn. Je kunt ze zowel los als met abonnement aanschaffen.

Dit is de iPhone line-up van najaar 2024:

iPhone 16 line-up

iPhone 16 Pro line-up

Wil je op 20 september zo snel mogelijk je toestel in handen hebben, dan kun je bij het reserveren het beste kiezen voor afhalen in de winkel. Dat kan al vanaf 8:00 uur ‘s ochtends door een tijdslot te kiezen. Je hoeft dan niet thuis te blijven wachten, in de hoop dat de koerier snel bij jou in de buurt is. Het betekent overigens wel dat je zelf naar de Apple Store moet afreizen en dat is niet voor iedereen haalbaar. Voor mensen die op vrijdag moeten werken of niet in de buurt van een Apple Store wonen, zijn er gelukkig alternatieven. Je kunt kiezen voor een andere winkel, voor thuisbezorgen of door de iPhone via een provider in huis te halen.

Bij deze aanbieders kun je iPhone 16 abonnementen afsluiten:
Vodafone | Odido | KPN | Belsimpel | Mobiel.nlBelsimpel iPhoneMobiel iPhone

Daarnaast kun je voor een losse iPhone 16 bij deze winkels terecht:
Amazon | Bol.com | Coolblue | Belsimpel | Mobiel.nl | MediaMarkt

Hou ons artikel met levertijden in de gaten om te weten welke modellen het snelst leverbaar zijn en bij welke je langer moet wachten. We verwachten dat er vooral vraag zal zijn naar de iPhone 16 Pro Max, simpelweg omdat de eerste groep kopers vaak kiest voor de duurdere modellen met de beste specs. Daarnaast verwachten we dat de iPhone 16 Pro en de iPhone 16 weer erg populair zullen zijn, vanwege hun kleinere formaat. Bij de iPhone 16 Plus verwachten we dat er net als voorgaande jaren wat minder animo zal zijn.

Bekijk ook

Alles over de iPhone 16 levertijden: hoe zit het met de voorraad?

Op deze pagina lees je alles over de iPhone 16 en iPhone 16 Pro levertijd. We kijken naar de beschikbaarheid van de verschillende modellen, kleuren en opslagcapaciteiten. Ook vertellen we hoe het zit met de voorraden bij diverse winkels en providers, zodat je niet te lang op je bestelling hoeft te wachten.

iPhone 16 reserveren

Dit zijn de prijzen voor de iPhone 16 in Nederland:

iPhone 16 ultramarijn

De iPhone 16 is het nieuwe standaardmodel van 2024. Deze heeft veel eigenschappen gekregen die je ook op de Pro-modellen vindt, waaronder de nieuwe Cameraregelaar en de actieknop. Het is daarom dit jaar verleidelijker dan ooit om voor de iPhone 16 te kiezen. Je kunt kiezen uit vijf vrolijke kleuren, waaronder roze, blauwgroen en het bijzondere ultramarijn. De opslag begint bij 128GB.

Bekijk ook

iPhone 16 kopen: prijzen voor een los toestel en de beste deals

Wil je de iPhone 16 als los toestel kopen? Lees hier alles over de adviesprijzen bij Apple en wat de voordelen zijn van een losse iPhone 16 ten opzichte van een langer contract. Combineer met een goedkope sim only en je zit helemaal goed!

iPhone 16 Plus reserveren

Dit zijn de prijzen van de iPhone 16 Plus in Nederland:

iPhone 16 Plus roze

De iPhone 16 Plus is de grotere versie van de gewone iPhone 16. Net als vorig jaar krijgt dit model een 6,7-inch display, een Dynamic Island en een betere camera. Maar je vindt op dit toestel ook de nieuwe actieknop, de Cameraregelaar en een verbeterde 48-megapixel hoofdcamera die tot veel meer in staat is. Daardoor voelt het aan alsof je vier cameralenzen hebt, terwijl het er in werkelijkheid maar twee zijn.

Bekijk ook

iPhone 15 Plus: het vernieuwde grote standaardmodel

De iPhone 15 Plus is het nieuwe grote standaardmodel. Dit is het tweede jaar op rij dat Apple met een grotere versie komt van de standaard iPhone. Wat is er vernieuwd en welke functies kun je verwachten als je gaat upgraden?

iPhone 16 Pro reserveren

Dit zijn de Nederlandse prijzen voor de iPhone 16 Pro:

iPhone 16 Pro

De iPhone 16 Pro heeft een flink aantal vernieuwingen gekregen, zoals het grotere schermformaat van 6,3-inch, waardoor je ook op de ‘kleine’ Pro meer op het scherm ziet. Het titanium frame met afgeronde randen ziet er luxe uit en is water- en stofbestendig. Dit jaar kun je naast de kleuren zwart, wit en naturel ook kiezen voor een compleet andere kleur: Desert. Maar je koopt dit nieuwe toestel waarschijnlijk vooral vanwege de betere camera. De ultragroothoek is nu ook 48 megapixel en de 5x zoom is vanaf dit jaar op beide Pro’s te vinden.

Check hier de iPhone 16 Pro bij verschillende winkels:

Bekijk ook

iPhone 16 Pro kopen als los toestel: dit zijn de prijzen

Wil je de iPhone 16 Pro kopen als los toestel? Hier lees je alles over bestellen bij Apple en webwinkels, nu dit nieuwe toestel officieel verkrijgbaar is. Ontdek wat de voordelen zijn van een losse iPhone 16 Pro ten opzichte van een langer lopend contract. Combineer het met een goedkope sim only en je zit voor de komende jaren helemaal goed!

iPhone 16 Pro Max reserveren

Dit zijn de prijzen voor de iPhone 16 Pro Max:

iPhone 16 Pro Max

De iPhone 16 Pro Max is de duurste iPhone van dit jaar, maar daar staat tegenover dat je ook een groter scherm en een indrukwekkend lange batterijduur krijgt. Dit toestel gaat maar liefst 33 uur mee voor videokijken en dat is de langste gebruiksduur ooit. Verder is de iPhone 16 Pro Max voorzien van alle vernieuwingen die je in de Pro-modellen vindt, zoals 4K120fps filmen, de snellere A18 Pro-chip voor betere grafische prestaties en de snelle gegevensoverdracht via de usb-poort.

Bekijk ook

iPhone 16 Pro Max als los toestel: vergelijk de prijzen!

Wil je de iPhone 16 Pro Max als los toestel kopen? We verzamelen hier alle prijzen, zowel bij de Apple Store als bij webwinkels. Een losse iPhone 16 Pro Max kan een slimme keuze zijn als je het combineert met een goedkope sim only!

Raar maar waar: een iPhone met abonnement is goedkoper

Kies je voor een iPhone met abonnement, dan zul je zien dat de toestelprijs altijd lager ligt dan de adviesprijs bij Apple. Ook mag je het bedrag over een veel langere periode (tot 2 jaar) spreiden, zonder dat je er rente of andere extra kosten voor hoeft te betalen. Dat maakt het kopen van een toestel met abonnement een stuk aantrekkelijker. Alle providers gaan de iPhone 16 in het assortiment opnemen, dus kijk even bij jouw favoriete provider om de tarieven te vergelijken en meteen een abonnement af te sluiten.

Hier zie je de toestelprijzen bij Apple ten opzichte van de drie grootste providers:

ToestelAdviesprijs AppleKPNOdidoVodafone
128GB iPhone 16€969,-€888,-€876,-€888,-
128GB iPhone 16 Plus€1.119,-€1.008,-€1.005,-€1.032,-
128GB iPhone 16 Pro€1.229,-€1.104,-€1.105,-€1.128,-
128GB iPhone 16 Pro Max€1.479,-€1.344,-€1.335,01€1.334,-

Wil je meepraten over je bestelling? Check dan ons artikel iPhone 16 bestellen, welke kies jij?

Bekijk ook

Heb jij de iPhone 15 besteld? En zo ja, welke? [poll]

Je kunt sinds vrijdag de iPhone 15 reserveren en gezien de lange wachtrijen bij providers zoals Vodafone hebben veel mensen dat gedaan. Ook is de levertijd bij Apple al behoorlijk opgelopen voor sommige modellen. Welke heb jij gekozen?

iPhone 13 Pro

De iPhone 13 Pro is de geavanceerde smartphone die Apple in het najaar van 2021 heeft uitgebracht. Wil je een losse iPhone 13 Pro kopen, dan heb je keuze uit meerdere kleuren en uitvoeringen. Je kunt ook kiezen voor een iPhone 13 Pro met abonnement. Dit toestel is inmiddels opgevolgd door de iPhone 14 Pro.

iPhone 13 Pro

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.