De afgelopen tijd waren er regelmatig geruchten dat de volgende generatie iPhone er ongeveer hetzelfde uit komt te zien als de iPhone 4. Joshua Topolsky, voormalig hoofdredacteur van Engadget, denkt er echter anders over. Op zijn nieuwste blog spreekt hij over een compleet ander model. De iPhone 5 zou al als prototype circuleren en ziet er van de zijkant uit als een langgerekte druppel, net zoals de MacBook Air. Aan de bovenkant is de iPhone dikker dan aan de onderkant. Het toestel krijgt volgens Topolsky bovendien een glimmend zilverkleurige achterkant, zoals de iPod touch. Maar het opmerkelijkst is wel de homeknop. Deze is veel groter dan voorheen.
De Home-knop wordt een breed vlak onder het scherm, die onderscheid kan maken tussen vingerbewegingen (gestures). Mogelijk hangt dit samen met de gestures die Apple in iOS 4.3 aan het testen is met ontwikkelaars die hun apps via de App Store uitbrengen. Verder neemt het scherm bijna de hele voorkant van de iPhone in beslag. Een duidelijke rand (bezel) rondom zoals bij de iPhone 4 ontbreekt. Apple zou ook bezig zijn te onderzoeken hoe ze de sensoren achter het scherm kunnen verbergen.
Wat het scherm betreft zou Apple het huidige scherm van 3,5 inch willen vergroten naar 3,7 inch, maar met hetzelfde aantal pixels. De dichtheid van de pixels gaat dan wel omlaag met 13 pixels per inch, maar het gaat daarbij nog steeds om een Retina Display. Ontwikkelaars hoeven hun apps niet aan te passen en de gewone gebruiker ziet met het blote oog geen verschil. De website van Topolsky meldt tevens dat de nieuwe telefoon een vorm van draadloos opladen of NFC kan bevatten, maar daarover zijn ze minder zeker.
Wie nu helemaal opgewonden is geraakt van deze mogelijkheden, moeten we voorlopig nog even teleurstellen. Het gaat niet om een apparaat dat productierijp is, maar om een prototype waar Apple allerlei nieuwe oplossingen probeert te onderzoeken. Dat er een prototype zoals deze circuleert wil nog niet zeggen dat Apple exact dit model gaat maken. Meestal maakt het bedrijf meerdere prototypes met soms erg spannende nieuwe functies, maar kiest er uiteindelijk voor om een hoop nieuwe functies toch maar te schrappen omdat de niet stabiel of gebruiksvriendelijk kunnen worden gemaakt.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 140 reacties