Vandaag verschenen de eerste reviews van de iPhone 7, geschreven door bekende bloggers en techrecensenten die van Apple alvast een testtoestel hebben gekregen. Zoals gewoonlijk zitten de Wall Street Journal, de New York Times en Apple-expert zoals Walt Mossberg en John Gruber. Wat is hun (korte) eerste indruk van de iPhone 7? We hebben 11 reviews voor je geselecteerd.
Nilay Patel van The Verge:
The Verge vindt dat de meest interessante functie nu nog ontbreekt, namelijk het maken van foto’s met verschillende diepte. Het ecosysteem van nieuwe oordopjes en adapters komt nog maar net van de grond. En tegen de tijd dat ontwikkelaars de performance van de A10 Fusion goed weten uit te nutten, ligt de A11 Fusion Pro alweer in de winkel.
Maken alle nieuwe functies van de iPhone 7 het ongemak van een ontbrekende koptelefoonaansluiting goed? Dit zal je al dan niet verbazen, maar ik denk het niet. Nog niet. […] iOS 10 is excellent, de camera’s zijn beter en de performance is fenomenaal. En de batterijen gaan langer mee. Dit zijn fantastische telefoons. Maar ze zijn ook incompleet.
Walt Mossberg van Re/code:
Mossberg denkt dat sommige mensen zullen wachten tot volgend jaar voor the next big thing.
De iPhone blijft een uitstekende smartphone en dit nieuwste model maakt het op vele manieren zelfs nog beter. Maar het audiojack-gedoe maakt het kiezen van de iPhone 7 lastiger dan nodig is. […] Maar ondanks de onbetwistbare verbeteringen is deze nieuwe iPhone gewoon niet zo aantrekkelijk als upgrade als veel van z’n voorgangers.
Jim Dalrymple van The Loop:
Dalrymple is groot fan van Apple en dat is te merken in zijn review. Zelfs het feit dat hij zijn $800 kostende oordopjes voortaan met een adapter moet gebruiken, is geen probleem. Zoek je een erg enthousiast verhaal over de iPhone 7 om jezelf een schouderklopje te geven dat je echt de juiste keuze hebt gemaakt door er eentje te bestellen, dan is Dalrymple je man.
Wat ik wil van Apple is dat ze toestellen bouwen die complexe problemen oplossen met simpele oplossingen. Ik wil dat ze dingen efficiënter maken voor mij als gebruiker, zonder dat het gebruik moeizaam is. Dat is precies wat ze doen met de iPhone 7 en AirPods.
John Gruber van Daring Fireball:
Wie Jim Dalrymple zegt, zegt ook John Gruber. Deze Apple-expert is meestal iets kritischer en vertelt dat hij voorgaande jaren altijd de nieuwste iPhones kocht. Voorheen door in de rij te gaan staan en de laatste jaren door online te bestellen. Maar dit jaar niet.
Ik kon niet beslissen. Ik kon niet kiezen uit zwart en gitzwart, en ik kon niet kiezen uit de formaten. […] De batterijduur van de Plus is indrukwekkend, maar met de 6s haalde ik in 99 procent van de gevallen ook het einde van de dag, dus de verbeterde batterij van de normale iPhone 7 is prima voor me. Het gaat vooral om de camera. En de camera-keuze draait vooral om de portretmodus. Maar die is nog niet beschikbaar.
Geoffrey A. Fowler van The Wall Street Journal:
WSJ noemt Apple’s nieuwe toestel de Anti-Anxiety iPhone. Door de waterbestendigheid, de betere camera en de langere batterijduur hoeven we niet meer bang te zijn als de iPhone in het water valt, dat onze kinderen er op foto’s uit zien als spookjes en dat de batterij vroegtijdig leeg is.
Niet alle iPhone 7 verbeteringen zijn zo groot als Apple ons wil doen geloven. Het is geweldig dat de de opslag hebben verdubbeld, maar het is nog steeds roof dat Apple ons laat betalen voor opslag, in plaats dat we eigen MicroSD-kaarten kunnen instekken. De homeknop is eigenlijk geen knop meer. Het is een schermpje dat een beetje wiebelt als je het aanraakt, de haptische feedback. Het betekent nog minder bewegende delen, maar het voelde toch een beetje nep.
Matthew Panzarino van TechCrunch:
Panzarino vindt dat Apple het enige bedrijf is dat abrupte keuzes kan maken, zoals nu bij de oordopjes. Ondertussen zijn ze aan het onderzoeken waar de toekomst naartoe gaat. Dat is knap, maar voor hedendaagse gebruikers knap lastig. In bovenstaande video noemt Panzarino ook nog even de krasgevoeligheid van de gitzwarte iPhone.
De iPhone 7 en 7 Plus zijn de beste iPhones ooit. En ze zijn waarschijnlijk de beste draagbare camera’s die ooit zijn gemaakt. […] Maar ze hebben geen koptelefoonaansluiting en dat gaat sommige mensen tegen het hoofd stoten. Als Apple de verkeerde keuze heeft gemaakt – als mensen de nieuwe iPhones overslaan omdat er geen koptelefoonaansluiting is – dan lopen de plannen voor een draadloze toekomst op niets uit.
Andrew Cunningham van Ars Technica:
Ars Technica heeft het ook over de koptelefoonaansluiting. Volgend jaar is de overgang van bedraad naar draadloos minder pijnlijk, omdat er dan al diverse accessoires zijn.
De iPhone 7 is een erg goede telefoon met allerlei logische, nuttige upgrades die Apple gewoontelijk in nieuwe hardware stopt. Ik zit nog wel met het design uit het iPhone 6-tijdperk en het is jammer dat we daar nog een jaartje mee moeten doen, maar de iPhone 6 was ook met voorsprong Apple’s meest populaire telefoon, dus mensen zullen zich er niet teveel aan storen.
Chris Velazco van Engadget:
Als je je over het bekende design en het ontbreken van de koptelefoonaansluiting heen kunt zetten, dan zijn de iPhone 7 en 7 Plus kanshebbers voor de beste smartphones ooit. Niet de meest innovatieve, vindt Velazco.
De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn de technisch meest indrukwekkende smartphones die Apple heeft gemaakt en tegelijk ook de meest controversiële. Ze zijn excellent vanwege Apple’s hernieuwde aandacht voor de basis: snelheid, camera, scherm en batterij. Geen van die verbeteringen is op zichzelf erg spannend, maar samen zorgen ze voor een tweetal telefoons die meer zijn dan de som der delen.
David Pierce van Wired:
Pierce begint zijn verhaal met de vraag of je je nog herinnert aan de tijd dat de iPhone opwindend was. Toen elk nieuw design en elke app op zichzelf een uitvinding was en knippen-en-plakken een functie was waar je voor in de rij wilde staan. Die tijd is voorbij. De magie is er nog steeds, het is alleen moeilijker te zien omdat het overal is.
De iPhone 7 zal je niet wegblazen vanwege het design of de functies. Toch is het een fantastische telefoon. En filosofisch voelt het alsof Apple een deur opengooit.
Lisa Eadicicco van TIME:
TIME gooit een reeds openstaande deur open door te zeggen dat je bij een iPhone 6s niet hoeft te upgraden.
Heb je al een iPhone 6s op zak, dan is er weinig reden om te upgraden, tenzij je een fotografie-fan bent of wanhopig op zoek bent naar een betere batterijduur. En de meest spannende dingen die Apple dit jaar brengt zijn onderdeel van iOS 10, de software-upgrade die ook beschikbaar is voor oudere iPhones.
Brian X. Chen van de New York Times:
Van een algemene krant verwacht je geen diepgaande analyses. Toch heeft Chen wel wat interessante observaties. Zo heeft de iPhone de puberteit bereikt en net als bij pubers die hun lichaam zien veranderen moet de iPhone 7 ook wat oncomfortabele veranderingen doormaken, zoals het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting en het vervangen van de fysieke homeknop door een virtuele.
De sprong naar de 7 zou een slimme keuze kunnen zijn, zelfs voor mensen die niet voorop lopen met de nieuwste technologie. Apple zal waarschijnlijk iPhones blijven maken zonder koptelefoonaansluiting […] Om met Apple te concurreren zullen andere bedrijven ook de koptelefoonaansluiting achterwege laten, om ruimte te maken voor snellere processors, betere batterijen en meer duurzame onderdelen.
In Nederland verschenen nog geen uitgebreide reviews van de iPhone 7. Wel publiceerde Bright alvast een beknopte eerste indruk, maar daarin werden nog geen conclusies getrokken.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- watchOS 11.2 beta 3 beschikbaar: wat brengt deze aankomende update? (20-11)
- Gerucht: 'Dit wordt de iPhone 17 line-up van 2025 (met de dunste iPhone ooit)' (19-11)
- Derde beta tvOS 18.2 is uit voor ontwikkelaars (18-11)
- 'Apple denkt opnieuw na over uitbrengen eigen televisie' (18-11)
- Overzicht: deze Apple-producten zijn in 2024 uitgebracht (en komt er nog meer aan?) (14-11)
Reacties: 19 reacties