Reacties voor: ‘iPhone-beperkingen doen Apple meer kwaad dan goed’

ZDNet-columnist Rupert Goodwins vindt dat de beperkingen die Apple aan ontwikkelaars oplegt, uiteindelijk tegen het bedrijf zullen werken. De iPhone is geen IBM PC uit 1981 meer, maar een smartphone waarop gebruikers zelf in alle vrijheid applicaties willen installeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Onderwerpen

Reacties: 5 reacties

  1. wat een on-ge-looflijk artikel. slecht slecht en nog eens slecht.

  2. Lekker boeiend; zo heeft iedereen wel een mening hoe het zou moeten.

    Ik heb hiervoor een tytn 2 gehad, super mooi apparaat alleen werkte niet; software was traag en veel applicaties werkte niet.

    De iPhone is een goed werkend apparaat met een hoog revolutionair/klasse gehalte. Waren alle telefoons maar zo.

  3. Vreemd dat zulke mensen met deze opmerkingen komen, ondertussen is toch duidelijk dat de beslissingen uit Cupertino wel overwogen zijn met een bepaalde visie.

  4. Inderdaad wat een slecht artikel. Er is maar een reden waarom die beperkingen er zijn en dat is geld. Als de iPhone perfect voip ondersteunt kan Apple lang niet zo geld van de telco’s innen als wat ze nu doen. Nog een voorbeeld? Als er applicaties op de achtergrond gedraaid kunnen worden zijn ook online radio en, nog belangrijker, zaken als last.fm mogelijk. Waarom concurenten van iTunes toe laten op een van je eigen producten?

  5. Van lange-termijn denken (vanuit het perspectief van een miljoenenbedrijf) heeft de auteur nog geen kaas gegeten. Het openstellen van de iPhone voor iedereen om maar te doen wat-ie wil zal op korte termijn voor een verkoopsucces zorgen. Iedereen kan op prutserige wijze zijn eigen apps ontwikkelen, en de (beperkte) resources van de telefoon zullen sneller uitgeput worden: hoog batteriijverbruik, verkeerde omgang met internetverbinding, rare interfaces in 3rd party Apps en zelfs instabiele software zullen de gebruikservaring stevig teniet doen. Gevolg: de iPhone wordt een telefoon net als alle andere: eentje om niet weer te kopen. Volgende keer kopen die mensen weer ‘gewoon’ een minder dure Nokia en na 5-10 jaar kan Apple zijn telefoonafdeling sluiten.

    De behoefte om zelf dingen te willen inrichten, door de software met kleurenthema’s, eigen achtergrondjes en trieste Apps te vervuilen stamt uit de jaren ’90. Er is een grote groep gebruikers in dit decennium die daar geen trek in heeft, maar in ruil voor die mindere vrijheid wil dat de telefoon haar werk doet. En als dat betekent dat de fabrikant van de telefoon alle software moet maken is dat best.

    Ook het idee dat telefoons ‘open’ moeten zijn voor wat gebruikers ermee willen doen stamt uit de tijd dat telefoons door de fabrikant niet kwalitatief zo goed in elkaar staken dat de gebruikers er ‘out of the box’ mee kunnen doen wat ze wilden. Apple kan dat, in veel grotere mate, wel zo maken.

    Dat Apple de ontwikkelaars niet echt vertrouwd hebben ze best gelijk in. Kijk eens hoe programma’s voor de meest kleine dingetjes eigenlijk in elkaar steken. Interfaces die totaal niet passen bij het OS, instabiel geprogrammeerd. Neen, beter help je de ontwikkelaars met een tot aan de interface geregeld SDK, stel je hoge voorwaarden op en ontzie je de ontwikkelaars die straks echt met iets moois komen. Zoals een app als Adium voor de iPhone. Die mag echt wel op de achtergrond blijven draaien straks, maak je maar geen zorgen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.