Op het Preferences-scherm van de iPhone blijken niet alle instellingen te worden getoond. Volgens Erica Sadun blijken dit soort ongedocumenteerde features redelijk makkelijk te vinden. Zo ook bij de iPhone: een nader onderzoek van het iPhone SpringBoard maakte duidelijk dat er meer dan een dozijn instellingen mogelijk zijn, waarvan Erica zes favorieten heeft uitgekozen. Om ze zichtbaar en aanpasbaar te maken, moet je naar het SpringBoard preferences-bestand gaan. Met plutil, onderdeel van Erica’s utilities-bundel, kun je de eigenschappen bekijken en instellen vanaf de commandoregel.
Op TUAW kun je precies lezen hoe Erica te werk is gegaan. De selectie van de 6 beste iPhone-instellingen bestaat uit:
1. Instellen van een nep-tijdstip (met SBFakeTime en SBFakeTimeString). Hiermee kun je een willekeurig tijdstip instellen, bijvoorbeeld als je met iemand een grap wilt uithalen.
2. Instellen van een eigen operatortekst, bijvoorbeeld je eigen naam. Omdat dit een populaire aanpassing zal zijn, heeft Erica de Make it Mine-applicatie gemaakt, zodat iedereen het kan doen zonder de commandoregel nodig te hebben.
3. Bepaalde applicaties verbergen. Gek genoeg kun je daarmee alleen YouTube, iTunes en Safari verbergen. Door te dubbelklikken op de plaats waar de applicatie-iconen hadden moeten staan, worden ze weer zichtbaar. Het nut hiervan is niet helemaal duidelijk.
4. Ander type dock instellen. Hiermee kun je wisselen tussen de matte en de spiegelende dock, die verschillend is bij de iPhone en iPod touch.
5 en 6. Bekijk de signaalsterkte in cijfers. Hiervoor zijn de twee instellingen SBShowGSMRSSI en SBShowRSSI verantwoordelijk. Je kunt hiermee de signaalsterkte van je mobiele netwerk en van je Wi-Fi-netwerk zichtbaar maken in waarde, zodat je nauwkeuriger kunt meten dan in aantal signaalstreepjes.
Dit waren alleen nog maar een paar instellingen die je in de SpringBoard kunt veranderen. Wie dat leuk vindt kan met de aanwijzingen van Erica vast nog wel meer geheime preferences in andere applicaties en onderdelen van de iPhone vinden.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 2 reacties