iPhone-bezitter luistert 10x zoveel naar muziek

Onderzoek van M:Metrics laat zien dat iPhone-bezitters meer dan tienmaal zoveel naar muziek luisteren, dan doorsnee telefoonbezitters. Maar de groep 'adhoc-luisteraars' is door hun enorme aantal toch belangrijk voor de muziekindustrie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

iPhone touchscreenDe iPhone heeft een enorme invloed gehad, vooral als het gaat om muziekluisteren op je mobiele telefoon. Terwijl onder doorsnee consumenten maar 6,7 procent naar muziek op de mobiele telefoon luistert, is dat bij de iPhone 74,1 procent, zo blijkt uit cijfers van M:Metrics. Meer dan tienmaal zoveel dus, maar toch is er een probleem.


De meeste muziek wordt namelijk via iTunes naar de iPhone gekopieerd en niet draadloos aangeschaft. Logisch, want de GPRS-verbinding is daarvoor te traag. Wi-Fi biedt wel de benodigde snelheid maar is niet overal beschikbaar. Als Apple straks een 3G-versie va de iPhone uitbrengt zou dat wel eens kunnen veranderen.

Toch vertegenwoordigt de iPhone maar 1 procent van de mobiele telefoons die in gebruik zijn. Voor de muziekindustrie is het daarom belangrijker om te zien, hoe andere fabrikanten omgaan met de nieuw ontdekte mogelijkheden om muziek te luisteren.

Zo is RIM al een tijdje geleden begonnen met BlackBerry-toestellen die sterker op consumenten zijn gericht en waarvoor allerlei muziekdiensten beschikbaar zijn, zoals MediaGuide voor het herkennen van muziek die je op de radio hoort, satellietradio van XM en NuTsie voor het afspelen van iTunes-muziek op andere apparaten dan de iPod en iPhone.

Maar wat de toestelmakers en operators ook ondernemen: het zal een klein groepje blijven dat intensief muziek luistert (smartphones vormen nog steeds nog maar ca. 10% van het totale aantal mobiele telefoons) met daarnaast een veel grotere groep die af en toe eens de telefoon pakt om naar muziek te luisteren. Door de gigantische aantallen die bij die laatste groep horen (denk daarbij ook aan mensen met een Walkman-telefoon van Sony Ericsson), zijn ze voor de muziekindustrie net zo goed belangrijk als de muziekverslindende iPhone-bezitters.

Via: Yahoo

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 mei 2008 om 17:56
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 6 reacties

  1. De reden is echt niet alleen slome dataverkeer…Als ik zou moeten kiezen tussen muziek kopen of gratis downloaden, kies ik toch echt voor de 2e, veel mensen denk ik ook wel…Ik heb nu 1200 nummers op mn iPhone, ik luister wss maar 10% regelmatig, dus als ik alles, 1200 nummers!, had gekocht ben ik veeel geld kwijt, en beluister ik marr naar 10% ervan…Veel mensen geven het mss niet toe, maar bijna iedereen download tegenwoordig muziek….

  2. @ASN zolang downloaden gewoon legaal is, ben ik het wel met je eens. Echter koop ik de “betere” muziek(die 10%) wel weer, omdat ik het dat geld waard vind. En ik denk dat velen zo zullen denken..
    Ik ken eigenlijk maar 3 mensen die regelmatig muziek luisteren op hun mobieltje. De rest luisterd geen muziek onderweg ed, of heeft een ipod.

  3. Inderdaad, de muziek die ik echt graag hoor, daar wil ik gerust voor betalen. Ik wil namelijk niet zien gebeuren dat artiesten ermee stoppen omdat er teveel gedownload wordt. Zo onlangs ook de nieuwe CD van Jef Neve Trio bijvoorbeeld gekocht, kon hem evengoed downloaden, maar ik vind hem gewoon zo goed dat ik hem meteen gekocht heb. Natuurlijk eens thuisgekomen direct op m’n iPhone gekopïeerd:)

  4. Ik heb wel eens muziek gedownload via de iTunes op mijn iPod. Het grootste probleem is dat je gedownloade muziek vanaf je iPod/iPhone niet op je pc kan zetten. Dus wat er bij mij gebeurde, mijn gedownloade muziek was ineens weg. Mooi balen dus, want het is maar 1 keer te downloaden.

  5. @ Tom: Als je muziek in de iTunes WiFi Store koopt wordt het automatisch terug naar je Mac/PC gekopieerd. In iTunes verschijnt automatisch een playlist “Aangeschaft op [naam iPhone]”.

  6. als een album de moeite waard is heb ik er geen mee om er voor te betalen. Zo heb ik het nieuwe album van Moby en van dEUS via Itunes aangeschaft en op mijn Iphone geplaatst.

    Grungie