Bezoeker op WWDC 2024 met Apple-logo

Wat wordt de datum van het iPhone event 2024?

Wanneer is de aankondiging van de iPhone 16, de dag waarop Apple weer nieuwe producten gaat onthullen? We kijken alvast vooruit naar de mogelijke data.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Net als voorgaande jaren verwachten we dat Apple ook in 2024 weer nieuwe iPhones gaat aankondigen. De maand weten we al vrijwel zeker: sinds jaar en dag vindt het evenement plaats in september. Maar wat is de meest voor de hand liggende datum? In dit artikel vind je onze verwachtingen.

Datum iPhone-event in voorgaande jaren

Een blik in het verleden maakt vaak duidelijk wat we kunnen verwachten. Zo is het gebruikelijk dat Apple de aankondiging van de nieuwe iPhone niet op maandag doet. Meestal is het event op een dinsdag, waarbij Apple een voorkeur lijkt te hebben voor de tweede week. Bij uitzondering wordt er wel eens uitgeweken naar de woensdag. Verder is het zo dat Apple de datum 9/11 om begrijpelijke redenen overslaat.

Voorgaande jaren viel het iPhone-event op deze data:

  • Dinsdag 12 september 2023
  • Woensdag 7 september 2022
  • Dinsdag 14 september 2021
  • Dinsdag 15 september 2020
  • Dinsdag 10 september 2019
  • Woensdag 12 september 2018

Vorig werd de uitnodiging voor het iPhone-event 2023 verstuurd op 29 augustus, dus zo’n twee weken van tevoren.

Tim Cook op het podium van WWDC 2024

Wat wordt de datum van het iPhone event 2024?

Afgaande op de datum van voorgaande jaren is er eigenlijk maar één datum die in aanmerking komt:

dinsdag 10 september 2024

Apple heeft een voorkeur voor de dinsdag, terwijl de woensdag 11 september niet in aanmerking komt. Apple zou iets eerder of later een event kunnen doen, maar dinsdag 3 september en dinsdag 17 september lijken minder logisch.

Wat kondigt Apple aan in september 2024?

Je kunt er vergif op innemen dat Apple in september nieuwe iPhones gaat aankondigen. Maar er is meer. Dit zijn de verwachte aankondigingen:

Mogelijk worden er ook nog wat nieuwe iPads en Macs aangekondigd, maar het is goed denkbaar dat Apple dit uitstelt naar oktober. Dit kan een apart event worden of het wordt afgehandeld met een reeks persberichten.

De aankondiging waar we in september het meest naar uitkijken is de 10e generatie Apple Watch. Dit wordt een jubileummodel, omdat het 10 jaar geleden is dat de Apple Watch werd uitgebracht. Volgens geruchten wil Apple hiermee extra gaan uitpakken, waarbij vooral de vraag is in hoeverre er aan het design zal worden gesleuteld. En nieuw, platter design zien veel mensen wel zitten. Maar als dit betekent dat de bestaande horlogebandjes niet meer bruikbaar zijn, zal dit bij veel mensen tot teleurstelling leiden.

Wat kun je van iCulture verwachten?

Bij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Zodra het event in september van start gaat, kun je alles via een livestream volgen. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Al het nieuws lees je natuurlijk meteen op de website op je iPhone, iPad of Mac. Zet ook zeker de meldingen van iCulture aan om geen enkele aankondiging te missen!

Bekijk ook

Dit zijn de Apple-events die we in 2024 nog meer verwachten

Het lijkt erop dat 2024 een druk jaar wordt als het gaat om aankondigingen van nieuwe producten. Maar betekent het ook dat het een druk jaar wordt met Apple-events? We zetten onze verwachtingen en reeds aangekondigde events voor je op een rijtje!

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.