Uit een analyse van Distimo blijkt dat de top 15 van bestverkochte iPhone-applicaties vooral bestaat uit games, terwijl de top 15 voor Android geen enkele game bevat. Maar liefst 9 van de 15 bestsellers op het iPhone-platform bleek een game te zijn. Ook bij gratis applicaties was hetzelfde patroon te zien.
Bij de meest populaire gratis iPhone-downloads bestaat eenderde uit games; bij Android stond er geen enkele game in de lijst met gratis applicaties. Het zou interessant zijn om te weten hoe dit komt. Zijn er nog onvoldoende leuke spelletjes beschikbaar in de Android Market? Of kopen mensen die van games en entertainment houden eerder een iPhone dan een Android-toestel? Het rapport van Distimo geeft wel wat aanwijzingen: klassieke games zijn bij Android populairder dan op de iPhone. Kijk je naar de 15 meest populaire games voor Android, dan zitten daar drie emulators bij. In de App Store zijn emulators niet toegestaan.
Cult of Mac had onlangs nog een interview met Manomio, de ontwikkelaar van de C64 Emulator voor de iPhone, die na talloze pogingen nog steeds niet in de App Store wordt toegelaten – ook al heeft hij alle licenties netjes geregeld. Het rapport van Distimo laat min of meer zien dat ontwikkelaars hun inspanningen verschillend richten: iPhone vooral voor consumenten en Android voor serieuze toepassingen zoals naslagwerken en zakelijke applicaties. Wat ook opvalt is dat de applicaties in de betaalde top 15 van de iPhone vrij laag geprijsd zijn (meest $0,99, een paar van $1,99 en de duurste kost $2,99) terwijl de applicaties bij Android veel meer gevarieerd zijn in prijs: tussen $0,99 en $9,99.
De cijfers hebben betrekking op de maand juli 2009. Enkele conclusies:
- De gemiddelde prijs in de App Store gaat omlaag.
- De prijzen in de App Store en de Android Market zijn vergelijkbaar, behalve bij naslagwerken waar Android beduidend duurder is.
- De populairste games bij Android kosten $2,99 terwijl ze in de App Store $0,99 kosten.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
App Store
Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.
- Alles over de App Store
- Alles over App Store-abonnementen
- Vastgelopen downloads oplossen
- Eerdere aankopen in de iOS App Store bekijken
- Verbinding met App Store mislukt
- App Store op de Apple Watch
- Mac App Store
- Eerdere aankopen in de Mac App Store bekijken
- Mac-software installeren buiten de App Store om
- App Store-scam herkennen
- Sideloading: buiten de App Store om downloaden
Reacties: 28 reacties