Uitgelicht
Updates →📱iOS 18, 💻 macOS Sequoia en meer - nu beschikbaar
Toon of verberg de lijst met posts
iFixit iPhone 12 mini teardown batterij

iPhone-onderdelen krijgen activeringsslot in iOS 18

Het wordt in de toekomst moeilijker om bij een gestolen iPhone de onderdelen te gebruiken voor andere toestellen. De serienummers van deze onderdelen zijn voortaan gekoppeld aan je Apple-account.

Het activeringsslot van de iPhone zorgt ervoor dat het toestel aan jouw Apple-account is gekoppeld, zodat anderen de iPhone niet zomaar kunnen wissen en zelf in gebruik nemen. Vanaf iOS 18 gaat Apple hierin een stap verder en breidt het activeringsslot uit naar iPhone-onderdelen, zoals batterij, camera en display. Apple wil hiermee een einde maken aan de markt voor gestolen originele onderdelen. iPhones zijn nog steeds interessant om te stelen, omdat de onderdelen behoorlijk waardevol zijn en veel geld opleveren op de tweedehands reparatiemarkt.

Apple kondigde eerder dit jaar al wijzigingen aan in het reparatiebedrijf. Daarbij is het gemakkelijker gemaakt voor gebruikers om hun iPhone zelf te repareren met originele onderdelen. Die onderdelen en de benodigde gereedschappen zijn echter zo duur, dat je bijna net zo goed door Apple zelf kunt laten doen. Apple kondigde destijds ook aan dat het activeringsslot ook voor iPhone-onderdelen zou gaan werken. In iOS 18 is het zover.

iFixit teardown iPhone 12

Wanneer de iPhone nu een gebruikt onderdeel detecteert, zal het vragen om het wachtwoord van de eigenaar van het originele toestel. Als op het gestolen toestel het activeringsslot of de verloren modus is ingeschakeld, dan worden de kalibratiemogelijkheden voor dat onderdeel beperkt. In de Release Candidate van iOS 18 is de functie al aanwezig. Testers gingen ermee aan de slag en ontdekten dat bij het uitwisselen van onderdelen inderdaad om het wachtwoord wordt gevraagd, om het gebruikte onderdeel te ontgrendelen en te verifiëren. Het activeringsslot voor onderdelen werkt voorlopig alleen op de iPhone en niet op de iPads, ook niet als je iPadOS 18 installeert.

Apple heeft in iOS 18 ook de Repair Assistant-functie toegevoegd op de iPhone 12 en nieuwer. Daarmee kun je vervangende onderdelen configureren als je telefoon gerepareerd wordt. Je kunt de functie ook gebruiken om onderdelen te configureren die al vóór iOS 18 zijn geïnstalleerd. De functie verschijnt onder Instellingen > Algemeen > Info, maar alleen als er vervangende onderdelen in zitten. Is jouw iPhone nooit gerepareerd, dan zal de Repair Assistent ook niet te zien zijn.

Bekijk ook

Activeringsslot op de iPhone, iPad en Apple Watch: activeren, uitschakelen en meer

Het Activeringsslot op de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac beschermt je tegen onrechtmatig gebruik van een verloren toestel. Maar hoe schakel je Activeringsslot in en hoe haal je dit er weer af, bijvoorbeeld als je je toestel wil verkopen? In dit artikel lees je alles.

iOS 18

iOS 18 is de grote najaarsupdate van 2024 voor de iPhone. In iOS 18 spelen AI en diverse verbeteringen voor de iPhone de hoofdrol. Met Apple Intelligence kun je meer op je iPhone gedaan krijgen, terwijl het vernieuwde beginscherm, het nieuwe Bedieningspaneel en de vele andere nieuwe functies in iOS 18 zorgen voor nog meer mogelijkheden. Lees ook ons overzicht van de beste iOS 18 functies en de meest interessante iOS 18 ontdekkingen.

iOS 18

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.