Zo repareert de Genius Bar een kapot iPhone-scherm
Zodra je je iPhone bij Apple inlevert ter reparatie, verdwijnt hij achter de deuren van de Genius Bar. Hoe het werk daar precies uitgevoerd wordt, weten doorgaans alleen de mensen die bij de Apple Store werken of gewerkt hebben. Een anonieme tipgever heeft aan Motherboard onthuld hoe een schermreparatie van een iPhone in zijn werk gaat. Van het verwijderen van het huidige scherm tot het aanbrengen van een nieuwe.
Apparatuur voor schermreparaties bij de Genius Bar
Bedrijven als iFixit en zelfstandige iPhone-reparateurs gebruiken zo hun eigen tools om de iPhone te kunnen ontleden, maar in de Apple Store en bij Apple Service Providers vind je het officiële werk. Zodra jij je iPhone ter reparatie inlevert, wordt deze eerst in een klein apparaatje met zuignappen gelegd. Dit simpele hulpmiddel zorgt ervoor dat het scherm zonder schade van de iPhone verwijderd wordt.
Maar wat voor middelen gebruikt Apple om een nieuw scherm er weer veilig op te plaatsen? Zoals in onderstaand filmpje te zien is, wordt hier veel zwaarder materieel voor ingezet. Het gaat om een grote drukmachine, waarmee ook de plakstrips voor het bevestigen van het scherm geplaatst worden. Het apparaat ziet eruit als een machine die je normaal gesproken in gereedschapswinkels ziet staan. Met een timer weten reparateurs precies wanneer het scherm weer stevig vast zit.
Voordat de nieuwe lijm aangebracht wordt, wordt de iPhone in de meeste gevallen opgewarmd. Hierdoor blijft de lijm beter hechten, waardoor het nieuwe scherm goed op zijn plek blijft zitten. Nadat de iPhone onder de machine vandaan komt, is het kalibreren de volgende stap in het reparatieproces. Het apparaat dat hiervoor gebruikt wordt, zagen we vorige week al voorbij komen. Deze iPhone-machine zorgt ervoor dat de Touch ID-sensor weer goed werkt, maar wordt ook gebruikt om te controleren of het scherm juist geplaatst is en correct functioneert.
De Genius Bar in de Apple Store en de Apple Service Provider zijn de enige die beschikken over deze officiële spullen. Onafhankelijke reparatiediensten zien dat liever anders en strijden voor een “right to repair”, waardoor ook zij over dezelfde machines kunnen beschikken. In Amerika wordt in acht staten over dit recht gediscussieerd, maar Apple is hier fel op tegen. Tot die tijd zullen doe-het-zelvers het dus met creatievere oplossingen moeten doen.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- EU wil dat de iPhone beter samenwerkt met smartwatches en hoofdtelefoons (19-12)
- iCulture peilt: wat is jouw favoriete nieuwe Apple-product van 2024? (17-12)
- Terugkijken: dit zijn alle Apple-events (en aankondigingsvideo's) van 2024 (10-12)
- Apple's kerstreclame van 2024 draait om AirPods Pro-gehoorfuncties (maar slaat een beetje door) (28-11)
- Apple's sportschoenemoji is nu ook gewoon te koop als echte schoen (en hij lijkt sprekend) (28-11)
Reacties: 2 reacties