Reacties voor: Gerucht: ‘Apple wil af van fysieke simkaart in toekomstige iPhone’

Apple zou plannen hebben om een iPhone zonder simkaartslot uit te brengen. Je kunt daardoor alleen nog een eSIM gebruiken. Maar wanneer het zover is, is nog de vraag.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Op zich natuurlijk een goede ontwikkeling, wellicht probeert Apple op deze manier e-sim wat meer te pushen bij providers. Voor het milieu ook een goede zaak. In Nederland heb ik al gewoon een e-sim van T-mobile, op vakantie koop ik lokaal altijd een prepaid simkaart met data, hopelijk gaat de ontwikkeling hierin dan ook snel genoeg..

  2. Ik heb met de iPhone 13 Pro er nu 2 eSim’s op staan (zakelijk en privé) en dat werkt erg soepel. Voor mij zakelijke nummer maakte ik al gebruik van een eSim, zodat ik maar 1 telefoon bij me hoef te hebben.
    Toen ik de nieuwe iPhone bestelde via mijn provider (privé) heb ik gelijk ook daarvoor een eSim mee besteld.

  3. Mijn iPhone 12 Pro heeft ook al dual SIM, fysieke SIM kaart en eSIM.

  4. Prima gerucht op zich toch ?

  5. Op zich prima alleen wel 1 goeie tip met Esim, stel je toestel niet opnieuw in wanneer je provider gesloten is.
    Ik wou eens schoon beginnen en dacht doe fabrieksinstellingen, zet back-up terug etc, open Simyo app en zeg stel Esim in.

    “Wij sturen u een sms met een verificatie code”

    Eeeuhhh ja hoe dan als ik geen werkende simkaart heb haha, dit de volgende dag via Simyo helpdesk weten te verhelpen(Kreeg de code in mijn mail).
    Ik weet niet hoe alle andere providers dit doen maar handig is het niet, een sms met verificatie code sturen om een niet werkende simkaart op dat moment te gaan activeren(Of tenminste niet werkend op mijn geresetten toestel).

    Waarna ik dus ook mijn bank app niet kon instellen, want deze stuurde ook een smsje met verificatie code.
    Waardoor ik dus na 2,5 jaar apple pay in de ochtend bij de ah de pinpas nodig had, gelukkig gewoon altijd bij mij in een pasjes portemonnee en wist de pincode ook(contactloos betalen accepteerde die niet wellicht te lang niet gebruikt).

  6. Een eSIM overzetten naar een nieuwe telefoon verloopt niet altijd even vlekkeloos, dat is nog wel een verbeterpunt (voor de providers dan).

  7. Hmm 🤔 ik vrees dat de providers daar nog een appeltje mee te schillen hebben. Wie heeft uiteindelijk de macht over de simkaart? Apple of de provider?

    In theorie kan Apple namelijk zijn eigen simkaarten afsluiten.
    Daarnaast erg belemmerend dat je niet even je simkaart kunt overzetten in een ander toestel bij toestel storing.

  8. Origineel geplaatst door Richard Geertse
    Ik heb met de iPhone 13 Pro er nu 2 eSim’s op staan (zakelijk en privé) en dat werkt erg soepel. Voor mij zakelijke nummer maakte ik al gebruik van een eSim, zodat ik maar 1 telefoon bij me hoef te hebben.

    Toen ik de nieuwe iPhone bestelde via mijn provider (privé) heb ik gelijk ook daarvoor een eSim mee besteld.

    kun je dan 2 e-soms activeren op een 13???

  9. @Marc: Als provider trek je uiteindelijk aan het kortste eind. Niet mee is stilstaan in ontwikkeling.

    Ik was al langer niet tevreden over de Rabobank, ING bood als eerste ApplePay aan, dus was de switch naar een andere bank zo gemaakt. Hetzelfde met de provider. Ik gebruik Vodafone eSim voor privé en zakelijk het fysieke kaartslot voor t-mobile in mijn 📱iPhone 12. De providers gaan uiteindelijk wel overstag als teveel klanten gaan lopen.
    Bovendien zie ik in alle opzichten voordelen in eSim t.o.v. een fysiek kaartslot. De ruimte die bespaard wordt kan weer benut worden voor andere onderdelen (grotere batterij). Er is minder plastic nodig, dus qua milieu valt er in beperkte mate ook veel te winnen. En er zullen vast nog meer voordelen aan zitten.

  10. Origineel geplaatst door Ade
    @Marc:. En er zullen vast nog meer voordelen aan zitten.

    Betere waterdichtheid van het toestel, bijvoorbeeld.

  11. @Ade: Same.
    En Apple heeft al eerder de grenzen verbroken, gezien het verleden. Naast het verdwijnen van de jack plug, zal ook de fysieke Sim kaart ook verdwijnen. En na een aantal jaren zal de rest concurrentie volgen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.