Steeds minder Nederlandse jongeren gebruiken Twitter-app
Jongeren in Nederland maken steeds minder vaak gebruik van de Twitter-app. Slechts veertig procent van de Nederlandse jongeren van 12 tot 19 jaar heeft de Twitter-app op hun toestel staan. Een jaar geleden was dat nog 66 procent. Ook bij andere leeftijdsgroepen daalt het gebruik van Twitter: gemeten over alle leeftijdsgroepen heeft nog maar 25 procent van de Nederlnders de Twitter-app geïnstalleerd, terwijl dat vorig jaar nog 32 procent was.
Het blijkt uit een onderzoek van het Telecompaper Consumer Panel onder 20.000 Nederlanders over het gebruik van sociale apps, instant messaging en communicatie.
Ondanks de sterke daling onder jongeren (12-19 jaar) blijft dit nog wel een van de meest actieve gebruikersgroepen voor Twitter: 40 procent van de jongeren heeft de app geïnstalleerd, terwijl dat bij de gemiddelde Nederlander dus op 25 procent ligt. Ook blijkt Twitter het nog niet eens zo slecht te doen ten opzichte van andere berichtendiensten: de app staat op meer smartphones geïnstalleerd dan Skype, Instagram en Snapchat.
Het onderzoek keek ook naar mobiele beldiensten. De Skype-app bleek daarbij in gemiddeld aantal belminuten populairder dan andere mobiele beldiensten zoals Viber, Facetime en Google Talk. Nederlanders die Skype hebben geïnstalleerd bellen tweemaal zo lang als Nederlanders met een Facetime-app. Facetime, dat alleen op Mac en iOS-devices beschikbaar is, blijkt vooral te worden gebruikt voor lange gesprekken: 13 procent van de Facetime-gebruikers belt meer dan 60 minuten per week.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 11 reacties