Keezel: deze draagbare router maakt Wi-Fi-hotspots veilig

De uit Nederland afkomstige Keezel komt goed van pas als je regelmatig openbare WiFi-netwerken gebruikt. Ook kun je er regioblokkades mee omzeilen. Handig voor op vakantie!
Lars Paymans -

Keezel-Indiegogo
Verbinding maken met een (gratis) open Wi-Fi-netwerk kan heel handig zijn als je buitenshuis op zoek bent naar een internetverbinding, maar het brengt ook de nodige gevaren met zich mee. Een Nederlandse startup komt met een oplossing: de Keezel.


De Keezel (niet voor niets in de vorm van een kiezelsteen) is een kleine draadloze router met twee functies. Allereerst is het een manier om jouw apparaten af te schermen van pottekijkers bij het gebruik van een openbaar Wi-Fi-netwerk.

Keezel-verbinding

Keezel als tussenpersoon

Door met de Keezel in te loggen op een openbare hotspot, genereert het apparaatje een VPN (Virtual Private Network). Door jouw apparaten vervolgens met de Keezel te verbinden, is zelfs het onbetrouwbaarste Wi-Fi-signaal alsnog voorzien van een beveiliging. Een tussenpersoon dus, die de veilige schakel moet zijn tussen het netwerk in een café en jouw apparaten.

Om het zo simpel mogelijk te houden, is er een grote knop op de onderkant van de Keezel te vinden, die je alleen maar hoeft in te drukken om het apparaatje te activeren. Ook handig: door er een Lightning-kabel in te pluggen, kun je de accu van de Keezel gebruiken om je iPhone op te laden.

Lees ook: Drie apps om je iPhone te beveiligen op openbare Wi-Fi-hotspots en Veilig internetten bij Wi-Fi-hotspots

Geblokkeerde content zichtbaar maken

Een andere functie van de Keezel is de mogelijkheid om geblokkeerde content alsnog zichtbaar te maken. Het kan wel eens voorkomen dat een website of YouTube-video afgeschermd is in bepaalde landen, maar daar heeft de Keezel geen boodschap aan. Maak een keuze uit een lijst met landen en het lijkt net alsof je vanuit dat land online gaat, zodat je de blokkade omzeilt.

Keezel-formaat

De crowdfundingcampagne voor de Keezel gaat vandaag van start en hoopt in 42 dagen tijd $60.000 op te halen. Vanaf 79 dollar (€71,46) krijg je een exemplaar in december thuisgestuurd, met een eenjarig abonnement op de VPN-dienst.

Keezel werkt ook zonder abo

Ook zonder dit abonnement kun je de Keezel blijven gebruiken, aldus de Indiegogopagina. Je hebt dan wel een beperkte snelheid en het aanbod met beschikbare landen om verbinding mee te maken wordt verkleind. “De snelheid blijft goed genoeg om veilig te internetten en e-mailen”, aldus Keezel op Indiegogo. De beveiliging gaat er in dat geval niet op achteruit.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 9 reacties

  1. Als ik het filmpje zo bekijk dan ben ik benieuwd hoe die om gaat met Hotspot netwerken waar je iedere keer weer een vinkje moet zetten waarbij je akkoord gaat met de voorwaarden (zoals bijvoorbeeld in de trein of bus).

  2. Abonnement op een router? Wahahahaha 😂
    Waar gaat dit allemaal naar toe joh?!?!?

  3. Hij heeft de vorm van een muis. Ik zeg, maak er meteen een draadloze muis van…

  4. Dit wordt niets. Een abonnement bij een router? Daar heb je direct de reden waarom dit goede idee een fail wordt. Niemand wil aan de jaarlijkse kosten vast zitten voor een toch wel prijzige router.

  5. Inderdaad beetje jammer van dat abonnement. Ik gebruik de VPN van m’n Synology wel.

  6. Ik denk ook dat het kansloos is. Een tijdje geleden was er Deens kickstarterproject die een wifi-hotspot had met abonnement Jammerlijk mislukt dus. Ze konden geen bevredigend antwoord geven op de vraag indien ze failliet zouden gaan. Dan zat je dus met stuk waardeloos elektronica. In dit geval is dat niet anders. Leuk geprobeerd maar niet voor mij.

  7. Ik zeg: Tunnelbear! Gratis en voor niets zonder onnodige hardware!

  8. Met een gezond verstand heb je zo’n ding niet nodig. Gebruik je een hotspot? Ga dan niet je banking-app gebruiken of betalingen doorvoeren of belangrijke wachtwoorden ingeven. Dat weet iedereen toch. Voor de rest doe je wat je wil :p

  9. @Mich: Kun je misschien eens uitleggen waarom de beveiligde verbinding van de banking app niet volstaat over een open WiFi-netwerk? Ja, ik begrijp dat de basis WiFi-verbinding niet versleuteld is, maar wat maakt dat uit als je er een verbinding bovenop gooit (met je bank in dit geval) die zwaar versleuteld is.

    On-topic: het apparaat lijkt me handig, maar er zijn zoals hier ook eerder al aangegeven genoeg eenvoudige en gratis alternatieven. No go voor mij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.