Koogeek brengt lichtknop met dubbele dimmer uit
Koogeek bood al drie varianten van de lichtknop aan: een aan/uitknop, dubbele aan/uitknop en een enkele dimmer. Daar komt nu een dubbele dimmer bij, waarmee je de verlichtingssterkte van twee lampen kunt regelen. Het is uiteraard niet een noodzakelijke aankoop als je een smart home hebt, want je kunt het dimmen van de lampen ook met apps en Siri regelen. Maar soms kan het handig zijn om een knop te hebben – al was het alleen maar omdat niet iedereen in je huishouden misschien een iPhone of toegang tot je HomeKit-instellingen heeft. De knop kost net geen 70 euro.
De lichtknoppen van Koogeek hebben een afmeting van 85 x 85 mm en passen daarmee goed bij het formaat dat we in Europa gebruiken voor lichtknoppen. Schakelaars die voor de Amerikaanse markt zijn gemaakt hebben vaak een langwerpig formaat en zijn daardoor minder geschikt. De knop kan een vermogen tussen 5 en 200 Watt per aansluiting aan, al moet je bij (led)lampen wel even kijken of ze geschikt zijn om te dimmen. Een hub is niet nodig, een nuldraad wel.
Na de installatie maak je verbinding via je Wi-Fi-netwerk, waarbij alleen 2,4 GHz (WPA of WPA2) wordt ondersteund. Je kunt de knoppen met de hand bedienen, maar uiteraard ook nog steeds via Siri of de Woning-app. Daarnaast werkt het met Alexa en Google Assistent. Je kunt ook de Koogeek Home-app gebruiken. Voor aansturing van buitenaf heb je een Woning-hub nodig.
Je vindt deze dimmer bij Amazon voor net iets minder dan 70 euro.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- 'Apple komt met eigen Beats-oplaadkabels': nuttige toevoeging of niet? (27-03)
- 'IKEA werkt aan BILRESA: dubbele knoppen met Matter en Thread voor je smart home' (27-03)
- Philips Hue komt met een eigen videodeurbel: zo gaat deze eruit zien (24-03)
- Nanoleaf nu met Ambilight-alternatief voor je computerscherm (19-03)
- Gerucht: 'Sonos schrapt Apple TV-concurrent (en dat heeft grote gevolgen)' (13-03)
Smart Home
Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

- Smart Home special
- HomeKit: het complete overzicht
- HomeKit-producten kopen in Nederland
- Alles over Philips Hue
- Alles over Aqara smart home-apparaten
- Eve: accessoires voor HomeKit
- Tado: alles over slimme thermostaten en meer
- Netatmo: alles over dit smart home-merk
- IKEA Tradfri-lampen en accessoires
- Slimme verlichting
- Wat is Matter?
- Matter FAQ
- Thread voor smart home
Sinds een paar weken deze dimmers in gebruik, zijn inderdaad stijlvol in de muur en werkt perfect met HomeKit, snelle reactietijd.
Bedenk inderdaad wel of het kan als vervanging van een dubbele schakelaar, je hebt namelijk niet een aardedraad nodig maar een nuldraad! Die is natuurlijk ook te trekken maar als je het zelf wilt doen geldt meestal dat dit alleen handig is wanneer er ook een stopcontact naast zit, anders is vaak de nuldraad niet aanwezig.
Met goedkope LEDs wel wat instabiliteit en pieken te merken op lage instelling, als andere apparaten in dezelfde groep aan staan. Maar dat ligt waarschijnlijk meer aan de kwaliteit van de LEDs. Voor alle andere lampen een absolute aanrader.
Gelukkig kan je een Koogeek met de hand bedienen want bij mij is de schakelaar vaker niet dan wel bereikbaar.
Uiteraard moet ieder voor zich kiezen, maar op basis van mijn huidige ervaring moet ik dit merk toch afraden.
Ziet er interessant uit, gaan jullie hem nog testen?
Ik heb dezelfde ervaring als Jafo. Ik heb enkele stekkers en een lightstrip van Koogeek. Ze reageren soms goed maar ik moet regelmatig de stekker opnieuw registreren in de homeapp. De lightstrip is soms niet bereikbaar.
Zijn de koogeek producten te gebruiken vanuit de Hue app?
Net als met de producten van Ikea?
Ik heb een schakelbare WCD aangeschaft.
Via de koogeek en HomeKit app werkt dit.
Zou leuk zijn als ik dit via de hue app meegschakeld krijg.
Ik deel deze ervaring. Regelmatig niet bereikbaar.
Koogeek schakelaars – regelmatig niet bereikbaar – vervangen door hue
Koogeek led strip – om de haverklap niet bereikbaar – vervangen door hue
Koogeek slimme stekkers – werken goed! goedkoop alternatief via alie i.p.v. die stekkers die 40-50 kosten
Koogeek raam en deur sensoren – werken mwah niet altijd goed – nog geen vervanging voor
JA goeie, hier ben ik ook benieuwd naar!
@shardphoenix: Herkenbaar. Heb ook hele goede ervaring met innr stekkers. Zij ook erg goed betaalbaar in 2-pack, meten wattage en werken met zigbee.
Heeft iemand ervaring met die smalle enkele schakelaars van Koogeek. Ik ben benieuwd of deze over een standaard ronde wanddoos valt. De afdekplaat lijkt mij net te smal.
Dat is een U.S. schakelaar, geschikt voor 110v. Lijkt me niet verstanding on in jou huis toe te passen. Kan wel eens erg warm worden.
Ik heb 10 dimmers thuis van Koogeek. In het begin veel problemen gehad. Sinds ik tp link deco heb aangeschaft met 3 wifi kastjes. Nooit meer problemen gehad.
Daarnaast heb ik ook hun lampen. Doen hetzelfde als Hue. Niemand ziet het verschil. Maar zijn wel goedkoper.
Ik gebruik de enkele dimmer in combinatie met een ‘ouderwetse halogeenlamp’ en het werkt perfect.
Ik kan de lamp bedienen met de dimmer rechtstreeks op de muur, maar ook in combinatie met Homekit en de Woning app.
De dimmer is niet via de Hue app te bedienen, maar die gebruik ik sowieso niet zo vaak.
Kortom, als je een bestaande ‘niet slimme’ lamp wilt opnemen binnen je domotica is deze dimmer een bijzonder elegante oplossing. Hij past overigens standaard op een inbouwdoos.
Let er wel op dat je de EU versie hebt. Deze kun je aanschaffen via Amazon Duitsland.
Ik heb 1 Koogeek lichtslang en ik vind het waardeloos. Zonde van het geld. Ben wel van van Fibaro Switch, die werkt tenminste altijd. Ook 0-draad vereist en ruimte in je stopcontact/schakelaar. Afhankelijk wat je wilt kunnen schakelen kun je zowel een enkel stopcontact of een dubbel stopcontact bedienen. Idem voor de lichtschakelaar.