Het is al vaker beweerd door analisten dat Apple minder afhankelijk moet worden van de iPhone. Nog steeds haalt Apple de helft van de omzet uit de iPhone en daarom zet het bedrijf steeds meer in op diensten. Maar Augmented Reality wordt ook belangrijk voor de toekomst. Kuo denkt dat Apple de iPhone compleet kan vervangen door andere devices zoals een AR-bril. Over tien jaar zal er vraag naar meer dan 1 miljoen stuks zijn, voorspelt Kuo. Apple’s Duitse toeleverancier Unimicron zal daarvan flink profiteren. Unimicron levert onder andere high-tech PCB’s (elektronische printplaten) voor de auto-industrie.
Voor de eerste AR-headsets zal waarschijnlijk nog wel een iPhone nodig zijn, maar daarna worden de AR-brillen en -headsets steeds zelfstandiger zodat het een eigen ecosysteem en gebruikerservaring heeft. Een bril die als accessoire voor de iPhone of Mac wordt gepresenteerd zal niet zorgen voor echte groei, denkt Kuo.
Om deze overstap van iPhone naar AR mogelijk te maken zal Apple nog wel flink het roer moeten omgooien. Er zijn nu 1 miljard actieve iPhone-gebruikers. Het lukt niet zomaar om die binnen tien jaar allemaal naar een AR-bril over te laten stappen. Hoe dan ook, zullen de komende tijd waarschijnlijk nog veel lovende teksten uit de mond van Tim Cook horen, om duidelijk te maken hoe belangrijk AR voor het bedrijf is.
De uitspraken van Kuo zijn te vinden in een nieuwe notitie aan investeerders, waarin hij ook beweert dat de release van de AR-headset voor 2022 staat gepland.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Gerucht: 'Apple werkt aan Vision Air in een nieuwe kleur' (17-04)
- 'Zo komt de achterkant van de iPhone 17 Pro eruit te zien' (17-04)
- 'Apple werkt aan de Vision Pro 2: dit wordt er aan verbeterd' (14-04)
- Gerucht: 'iPadOS 19 wordt meer als macOS dankzij deze drie verbeteringen' (14-04)
- Gerucht: 'Apple Watch krijgt ondersteuning voor Apple Intelligence (maar eerst alleen op de Ultra)' (10-04)
Ik denk toch dat de iphone vooral het processing device worst voor AR en andere zaken.. dan kun je de bril bijvooorbeeld
Lekker klein houden
Ik denk dat ook namelijk. De iPhone wordt een hub device.
Centrale power voor de andere devices. Daarbij kun je als gebruiker zelf je extra devices kiezen. Niet iedereen wil een bril continu op.
Ik zie trouwens wel hele vette dingen met een Apple bril in de toekomst. Wat te denken als: realtime inzoomen voor slechtzienden? Of misschien wel nightvision? Allemaal in theorie mogelijk door geavanceerde camera’s en sensors!
Ik ben old school. Ik hou het enkel op de iPhone.
En dan iedereen met zo’n bril lopen? (zeg ik anno 2021 🙂 )
Ik kan me er nu niets bij voorstellen, maar in 2006 kon je je ook niet bedenken dat 15 jaar later iedereen op zijn iPhone zat te kijken.
Vraag naar 1 miljoen stuks? Is dat wereldwijd? Want dat is immers niks. Ook denk ik dat oudere generaties vaak bij de iPhone zullen gaan blijven hangen. En bril dragende mensen. Wordt dat in die bril ingebouwd of moet je twee brillen op. En als mensen dan bellen gaan ze dan allemaal in de lucht staan praten? Erger ik mij nu al aan mensen die in t niets lijken te praten terwijl ze op de stoep lopen bijv
Het plaatje van t voorbeeld vd auto zal nog veel langer duren want dan moet je ook een nieuwe auto ,zoals dat Apple sleutel systeem zal dat niet snel gaan mensen kopen gebruikte auto of kopen goedkoper model die t waarschijnlijk eerst niet heeft.
Als brildrager verwacht ik niet dat een bril de toekomst is; het dragen van een bril irriteert genoeg voor mensen om hun ogen te laten laseren, lenzen te dragen, etc.
Denk niet dat ik aan de bril ga en bij iPhone houd, ik hoef niet 24/7 alle informatie voorbij zien flitsen.
Want nu ook meeste meldingen staan op stil, alleen privé berichten of gesprekken maar rest niet.
Dan heeft bril al veel minder nut, kun je hem net zo goed niet op hebben.
Om te voorkomen dat we net zo reageren als bij komst van eerste mobiele telefoons voor consumenten: ‘onzin, niet nodig, blabla’, toch denk ik dat de iPhone blijft bestaan. Hoe kan Siri de mensen met spraakafwijking verstaan? En de doven en slechthorenden kunnen de gesproken teksten vaak / altijd NIET verstaan. En hele tijd ondertiteling in bril aflezen, het lijkt mij doodvermoeiend voor hen.
De generatie die nu geboren wordt zal zorgen dat de iPhone verdwijnt. Niemand van onze generaties zal de tech evolutie/revolutie kunnen tegenhouden. Onze woningen en wagenparken zijn nu al voorzien van wat wij nu high tech noemen, maar de echte game changers staan er aan te komen. En dan spreken we waarschijnlijk inderdaad over een tijdsbestek van 1 of 2 decennia.
Ik zou niet eens met iemand met zo’n bril op in gesprek gaan. Je weet nooit wat er dan wordt opgenomen aan gesprekken, foto’s of video’s. Ik denk dat ik niet enige ben.
In 1980 zou niemand eraan denken om meerdere actieve microfoons in zijn huis te plaatsen of naar overal een apparaat dat je locatie bijhoudt mee te nemen.
Als iemand stiekem je gesprekken wil opnemen of foto’s of video’s maken, dan vindt die persoon heus wel een meer subtiele manier dan een apparaat dat je op het gezicht draagt.