Uitgelicht
📱 Apple's September 2024 event - de samenvatting
Toon of verberg de lijst met posts
Apple Store Hongdae in Seoul

Kuo: ‘Dit wordt het populairste iPhone 16-model’

Ming-Chi Kuo voorspelt welke iPhone 16-modellen het meest verkocht zullen worden. En daarbij blijkt dat mensen wel van groot, maar niet van Plus houden.

Analist Ming-Chi Kuo heeft zijn last-minute voorspellingen bekendgemaakt over de verkoop en productie van de aanstaande iPhone 16-modellen. Hij verwacht dat er tussen nu en het einde van het jaar tussen de 88 en 89 miljoen stuks van de iPhone 16 worden verkocht. Vooral de vraag naar de standaard iPhone 16 zal hoger liggen, denkt Kuo. Maar begin 2025 gaat een ander toestel ervoor zorgen dat de vraag naar de vraag naar alle iPhone 16-modellen behoorlijk inzakt (met wel 55%-57%!). Dan komt omdat de vraag in het begin van het jaar altijd afneemt, maar ook omdat rond die tijd de betaalbare iPhone SE 4 op de markt komt. Dit wordt het goedkoopste toestel waarop je Apple Intelligence kunt gebruiken.

Naar deze iPhone 16-modellen is de meeste vraag

Kuo verwacht dat in het vierde kwartaal van 2024 dit de meest populaire modellen zullen zijn:

Het grootste en duurste model zal aanvankelijk weer het beste verkopen, terwijl het Plus-model er nog steeds achteraan sukkelt. Op basis van productiecijfers denkt. Kuo dat Apple tussen de 15 en 17 miljoen stuks heeft klaarliggen voor de iPhone 16 pre-order. De verkoopcijfers van de iPhone 16-serie in de septembermaand zullen volgens Kuo ongeveer 10% hoger liggen in vergelijking met vorig jaar. Dat komt omdat er vorig jaar productieproblemen waren met de tetraprisma-camera van de iPhone 15 Pro Max, waardoor er aanvankelijk minder van zijn verkocht. Van de eerder genoemde iPhone-supercycle lijkt steeds minder sprake, al zal er ook dit jaar in de maanden september t/m december weer veel vraag zijn naar de nieuwe modellen.

Apple Store Battersea opening
Je nieuwe iPhone afhalen kan waarschijnlijk vanaf 20 september.

Feitelijk worden alle iPhones nu gemaakt door twee bedrijven: Foxconn en Luxshare ICT. Sinds juli is Luxshare namelijk de grootste aandeelhouder geworden van Pegatron’s iPhone-productiefaciliteiten. Foxconn produceert 55%-60% van de iPhone 16-modellen en Luxshare is verantwoordelijk voor de overige 40%-45%.

Vanavond om 19:00 uur is de aankondiging van de nieuwe iPhones en zal ook bekend worden wat de officiële adviesprijzen zijn en wanneer ze te bestellen zijn. Alles wat je moet weten lees je in onze iPhone 16-special en natuurlijk kun je het ook zelf meebeleven door naar de livestream te kijken.

Dit is de iPhone line-up van najaar 2024:

iPhone 16 line-up

iPhone 16 Pro line-up

Bekijk alle eigenschappen van de iPhone 16-serie:

iPhone 16

De iPhone 16 is het standaardmodel van 2024. Deze opvolger van de iPhone 15 heeft een actieknop en nieuwe Camera Control-knop (Cameraregelaar) voor het snel starten van de camera en maken van foto's en video's. De iPhone 16 ondersteunt sneller draadloos opladen via MagSafe, verbeterde ultragroothoekcamera met macromodus, langere batterijduur en meer. Alles over het kopen van een losse iPhone 16 of een iPhone 16 met abonnement lees je op onze site. De iPhone 16 prijzen beginnen bij €969,-.

iPhone 16

Reacties: 3 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.