LEGO Boost leert kinderen programmeren met blokjes

LEGO Boost leert kinderen programmeren. Maak een robot, graafmachine of gitaar en stuur het aan via de iPhone- en iPad-app. Najaar 2017 ligt het in de winkel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Lego Boost in de kinderkamer

Op de CES-beurs kom je overal robots tegen, maar zelden zijn ze zo leuk als de robots die je met LEGO Boost maakt. LEGO gaat dit jaar een verzameldoos met LEGO-blokjes uitbrengen, waarmee kinderen een vijftal bouwsels kunnen maken. Ze leren er spelenderwijs mee programmeren.

Update: LEGO Boost is inmiddels verkrijgbaar in de winkel.

LEGO Boost: programmeren met blokjes

LEGO Boost speelt in op een trend om robots te maken die kinderen kunnen programmeren. Eerder bespraken we op iCulture bijvoorbeeld de Jimu-robot, die wel wat lijkt op de bouwsels die je met LEGO kunt maken. Maar je kunt ook aan de slag met een gitaar of een graafmachine. Zelf heeft LEGO al een tijdje de Mindstorm-bouwdozen met educatieve robots, gemaakt van LEGO Technics-onderdelen. Bij de nieuwe serie LEGO Boost zijn de kleurige blokjes waar iedereen dol op is wat duidelijker te zien.

Lego Boost bouwwerken

Je kunt ook met bestaande LEGO-pakketten bezig gaan, waarbij je een onderstel van een buggy bijvoorbeeld voorziet van een motor. Ook zou je een kasteel, een fort of een ruimtestation kunnen bouwen. Er zitten drie Boost-blokjes in de doos, met onder andere een kantelsensor, een kleuren- en een afstandssensor. Ook krijg je er een motor bij en een speciale speelmat waarop de robots kunnen bewegen. Heb je nog niet genoeg LEGO-blokjes, dan vind je ze in de doos: maar liefst 843 blokjes.

Lego Boost

Je hebt een klein beetje kennis van computercode nodig om met deze set aan de slag te gaan. Het meest bijzondere is de Autobuilder, een soort 3D-printer die met behulp van code in de app zijn eigen LEGO-bouwwerken maakt. In de app geef je aan wat de Autobuilder moet maken en vervolgens wordt het in elkaar gezet.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

LEGO Boost bevat naast de normale blokjes ook motoren en programmeerbare blokjes, waarmee je je bestaande LEGO-dozen kunt automatiseren. Via een app kun je ook spraakeffecten toevoegen. De set komt in augustus 2017 beschikbaar en gaat rond de €150 kosten. Er zitten instructies in voor vijf bouwwerken: Vernie the Robot, Frankie the Cat, Guitar 4000, Multi-Tool Rover 4 (M.T.R.4), en de Autobuilder.

LEGO Boost is verkrijgbaar in de winkel voor 129 euro.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 december 2017 om 17:10
Onderwerp
Categorie
Accessoires

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.