Nieuwe Logi Dock voor Mac en pc moet het thuiswerken makkelijker maken
Als je op zoek bent naar een usb-hub of -dock voor je Mac, zijn er tientallen opties waar je uit kan kiezen. Qua opzet lijken ze allemaal op elkaar, met wat kleine onderlinge verschillen in het design en aantal poorten. De Logi Dock voegt er een compleet nieuwe functie aan toe, namelijk een ingebouwde speaker en samenwerken met de bekendste vergaderapps.
Logi Dock: alles-in-één dock met ingebouwde vergaderspeaker
De nieuwe Logi Dock is een vierkant doosje met ingebouwde speakers. Er zitten twee 55mm audiodrivers in en aan elke zijkant een passieve radiator voor verbeterde bas. Je kan daar muziek mee luisteren als speaker voor op je bureau, maar hij is vooral bedoeld voor het online vergaderen. De Logi Dock werkt namelijk samen met Zoom, Microsoft Teams en Google Meet. Er zitten drie knoppen op: een muteknop, een cameraknop en een knop om snel deel te nemen aan een gesprek. De muteknop werkt met alle drie de videobeldiensten, terwijl ondersteuning voor de twee andere knoppen op een later moment komt. Bovendien werkt de Logi Dock samen met je agenda via Office 365 en Google Calendar, dankzij de Logi Tune desktop-app.
De Logi Dock is dus vooral bedoeld voor diegene die veel moet thuiswerken en daarbij ook regelmatig moet vergaderen met collega’s. Voor als je toch liever privé wil vergaderen zonder dat je huisgenoten mee kunnen luisteren, kun je ook via Bluetooth draadloze oortjes of een hoofdtelefoon aansluiten.
Aan de achterkant van de Logi Dock vind je nog een breed scala aan aansluitingen. De dock heeft drie usb-c 3.1 (1e generatie) aansluitingen, twee usb-a-poorten, DisplayPort, hdmi en een usb-c upstream-poort. Je kan er apparaten mee opladen tot 100W, wat voldoende is voor alle MacBooks. Als je bang bent dat iemand de dock meepikt, is er ook een Kensington-slot voor antidiefstalbeveiliging.
De Logi Dock wordt later deze winter verwacht voor een prijs van €399,-. De dock werkt met Mac, Windows en Chromebook. Je kan kiezen tussen een zwarte of witte variant.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Nanoleaf Pegboard Desk Dock: slimme verlichting Ên organisatie voor je bureau (16-04)
- Beats heeft nu ook eigen oplaadkabels: nuttige toevoeging of niet? (15-04)
- Nieuwe Chipolo POP is een kleurrijk AirTag-alternatief met twee grote voordelen (15-04)
- Robotstofzuigers werken nu met HomeKit: dit zijn de eerste ondersteunde modellen (02-04)
- 'IKEA werkt aan BILRESA: dubbele knoppen met Matter en Thread voor je smart home' (27-03)
raar dat er geen utp poort op zit.
@tim: Ik had precies dezelfde gedachten! In de basis ben ik wel enthousiast over deze Docking, maar gemis van UTP is wel een zware factor, waardoor ik deze niet zou kiezen.
Hmm.. Zou je het geluidsvolume kunnen aanpassen met de volume knoppen op je macbook keyboard?
Vast niet. En dat is de schuld van Apple want die vinden het onnodig dat je het uitgangsvolume van met HDMI, DisplayPort, USB of Thunderbolt kunt aanpassen. Dat zuigt.
Een oplossing is de SoundControl app, maar die doet het met de meest recente MacOS versies steeds slechter en is een ram samen met Airpods als je snel wil schakelen tussen Mac en Iphone.
Ik zo graag willen dat Apple dit oplost…
Iemand nog advies?
@Strebor: Een oplossing staat in de reacties van deze post.
@Strebor: Zover ik weet en gemerkt heb gaat het instellen van volume van aangesloten en actieve apparaten gewoon via de knoppen van je MacBook. Maar ik kan mij vergissen đ.
@Martijntjuh: Helaas is dat niet het geval voor digitale apparaten (schermen bijvoorbeeld). Google maar đ
Als je een koptelefoon of speakers (bedraad) aansluit, ja dan werkt het wel
Het gaat erom, dat Apple weigert het digitale uitgangsvolume aan te passen, dus sturen ze het op 100% uit en zeggen ze dat je het op het eind apparaat moet aanpassen (het scherm bijvoorbeeld).
@Reinier: THANKS! Het open source tooltje MonitorControl (genoemd in het artikel, maar SoundControl staat daar ook in) werkt fantastisch. Het stuurt gewoon de volume van het aangesloten scherm(en) aan (ook met een Thunderbolt Doc ertussen) via de volume toetsten van mijn Macbook. Via het speaker icoontje in de menubalk kies ik nu de uitgang die ik wil (scherm of Airpods) en de volume toetsen werken zoals je zou hopen. Exact zoals ik het hebben wilde. Nogmaals dank.
Directe link
@Strebor: Moet je ff monitorcontrol downloaden. Is een top app