Zo maak je een minicomputer van een Mac mini en iPad Pro
Minicomputer maken met Luna Display
Stel je hebt de iPad Pro 2018 gekocht en je zit ook te kijken naar de Mac mini 2018. Alles goed en wel, maar dan moet er ook weer een toetsenbord, muis en beeldscherm bij waardoor het zaakje wel erg in de papieren gaat lopen. Of… je neemt gewoon je gloednieuwe iPad Pro, want ook daarmee kun je sinds de komst van USB-C een minicomputer maken.
Met oplossingen als Duet Display kun je van de iPad een tweede scherm maken voor je Mac. Maar de makers van Luna Display waren benieuwd of je de iPad Pro ook als primaire display kunt gebruiken. Dat blijkt te lukken.
De iPad Pro wordt op die manier een draadloos touchscreen voor de Mac mini. Hiervoor heb je uiteraard wel het Luna Display-stickje nodig, die voor $80 in de winkel ligt. Deze verzendt het signaal via Wi-Fi en dat blijkt heel goed te werken. Het lijkt bijna een nieuw Apple-product. De iPad Pro heeft zo’n groot en mooi scherm, zeker als je de 12,9-inch uitvoering neemt die tegenwoordig minder gigantisch aanvoelt dan zijn voorganger.
Als je Luna opstart draai je als het ware macOS op je iPad. Sluit je de Luna-app, dan heb je weer de normale iPad Pro met iOS. Dit lost ook meteen enkele problemen op die mensen met de iPad Pro hebben: het is namelijk een krachtige computer, maar normale desktopfuncties zoals door mappen bladeren en zip-bestanden uitpakken zijn in iOS erg beperkt. De volgende stap is om uit te zoeken hoe je deze combinatie in je workflow kunt opnemen. De ontwikkelaars vragen zich af waarom Apple dit niet zelf heeft bedacht: een Mac mini gebundeld met een iPad Pro zou toch een ideale combinatie zijn?
Je kunt met deze oplossing namelijk makkelijk wisselen tussen een touchscreen en een extern keyboard met muis. Ook heb je meer manieren voor interactie met macOS. De ene keer gebruik je een Apple Pencil, dan weer een muis. Kabeltjes zijn niet nodig, want Luna werkt draadloos via Wi-Fi.
De instructies vind je hier. De Mac mini 2018 is verkrijgbaar vanaf €899 en de iPad Pro 2018 kost eveneens €899, dus het is wel even uitpuzzelen of je bijna tweeduizend euro wilt uitgeven voor je minicomputer, of dat je toch beter een MacBook kunt kopen.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Publieke beta 1 van macOS Sequoia 15.3 beschikbaar voor ontwikkelaars (18-12)
- Apple verklapt komst van M4 MacBook Air (en dit zit er mogelijk in) (12-12)
- Dit zijn de nieuwe functies in macOS Sequoia 15.2 (12-12)
- macOS Sequoia 15.2 nu te downloaden: dit is er nieuw (11-12)
- Dit is wanneer de MacBook Pro zonder notch (en met cameragaatje) verwacht wordt (10-12)
Mac mini
De Mac mini is Apple's kleinste en voordeligste Mac. Het is een desktopcomputer waar je zelf nog een scherm, toetsenbord en muis op aan moet sluiten. De Mac mini is een klein vierkant kastje en wordt ook vaak als server gebruikt. Het meest recente model is de Mac mini met M4- of M4 Pro-chip (beide eind 2024) en is beschikbaar in zilver. Dit model heeft een nog kleiner ontwerp en lijkt meer op de Mac Studio. Er zitten voor het eerst poorten aan de voorkant. De Mac mini kan gecombineerd worden met een Apple Studio Display, Apple's Pro Display XDR of een ander extern display. Lees alles over de Mac mini, een desktop Mac kopen en Mac-desktops vergelijken.
- Alles over de Mac mini 2024
- Mac mini M4 functies
- Review Mac mini M4 (2024)
- Mac mini M4 prijzen
- Mac mini M4 vs Mac mini M2
- Mac mini kopen in Nederland
- Mac desktops vergelijken
- Complete Mac desktop overzicht
- Welke Mac heb ik?
- Alles over het Apple Studio Display
- Apple's Pro Display XDR
- Beste externe schermen voor Mac
Reacties: 11 reacties