MacBook Pro M3 in spacegrijs

Reacties voor: Gerucht: ‘M4 Macs standaard met 16GB werkgeheugen’

Apple lijkt eindelijk overstag te gaan: toekomstige Macs met M4-chip krijgen allemaal standaard 16GB werkgeheugen, zo zegt een bron. En dat scheelt je misschien wel honderden euro's.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 4 reacties

  1. Nou dat betekent dat de volgende verzie van macOS veel meer werkgeheugen zag gaan gebruiken en dat het duidelijk zal worden dat 8GB niet genoeg is en was. Mac’s met 8GB geheugen zullen dus snel verouderd zijn. De volgende versie van macOS zal sowieso op geen enkele Intel Mac werken, is de verwachting.

    Commercieel was het dus een slimme zet van Apple om al je Mac’s lang standaard met 8GB uit te voeren, terwijl je weet dat AI eraan komt. Dit geintje hebben ze ook met de iPhone gedaan, door de iPhone 14 en 15 maar met 6GB Ram uit te voeren, zodat AI er niet op werkt. Je zal de 15 maar gekocht hebben, en niet de 15 Pro. De 15 was al verouderd op de dag dat hij uitkwam.

    Reageer op Mike

    • Denk het niet. Wellicht niet geschikt voor AI of andere functies, maar je Mac met 8GB zal nog steeds werken. En inderdaad, als je in de toekomst had kunnen kijken wist je dat je moest upgraden naar 16GB. Ik denk zelfs dat iCulture dat ook wel eens geroepen heeft. Ik heb overigens een Mac Mini M1 (8GB RAM) die beter werkt dan mijn MBpro 2020 Intel met 16GB RAM.

      Reageer op Flieps

    • Ja beste Mike, dit is nu ‘marktwerking’ oftewel geld uit je zak kloppen. Helaas maar wen er maar aan……

      Reageer op Guus

    • Dat ligt niet aan de RAM in de 15, maar aan de slechtere Neural Engine.

      Reageer op Misha

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.