Uitgelicht
📱 Apple's September 2024 event - de samenvatting
Toon of verberg de lijst met posts
Mac mini 2023 met Studio Display

Gerucht: ‘Nieuwe Mac mini M4 krijgt volledig nieuw design’

De Mac mini krijgt in 2024 een nieuw design, zo zegt een betrouwbare bron. Naast de nieuwe M4-chip, staat er dus nog meer op de planning voor dit model.

De huidige Mac mini is alweer van januari 2023 en heeft een M2- en M2 Pro-chip. Maar als we naar het uiterlijk kijken, dan is de Mac mini eigenlijk al veel ouder. De Mac mini ziet er namelijk al sinds 2010 nagenoeg hetzelfde uit. Bij de overstap naar Apple Silicon in 2020 heeft Apple dan ook niets aangepast aan het design, terwijl het nieuwe moederbord binnenin toch veel minder ruimte inneemt. Het lijkt er nu op dat Apple voor dit jaar hier eindelijk op in gaat spelen, met een nog veel kleinere Mac mini. Dit beweert Mark Gurman van Bloomberg.

‘Mac mini 2024 met M4 wordt veel kleiner’

De nieuwe Mac mini met M4, die eind dit jaar verwacht wordt, zou namelijk een ontwerp krijgen dat overeenkomt met die van een Apple TV. We hebben het dan met name over de afmetingen, waardoor de Mac mini dus echt veel kleiner wordt dan nu. Wel zou de nieuwe Mac mini wat hoger worden dan een Apple TV, maar het goede nieuws is wel dat hij een stuk minder ruimte inneemt op je bureau.

In onze review van de Mac mini M2 uit 2023 schreven we al dat we de wens hadden dat de Mac mini kleiner zou worden. We spraken toen al de hoop uit of de Mac mini ooit zo klein zou worden als een Apple TV. In 2024 lijkt dat er dus echt van te gaan komen.

De behuizing van de nieuwe Mac mini zou verder wel van aluminium zijn en dus niet van plastic zoals bij de Apple TV. Volgens bronnen bij de ontwikkeling is de nieuwe Mac mini eigenlijk een iPad Pro in een hele kleine behuizing. Dat is vooral te wijten aan de M4-chip, want we verwachten dat de nieuwe Mac mini dezelfde chip krijgt. Daarnaast zal er vermoedelijk ook nog een krachtigere M4 Pro Mac mini komen.

Apple zou nu drie modellen getest hebben, waarin drie usb-c-poorten aan de achterkant zitten. De gebruikelijke aansluitingen voor stroom en hdmi zijn ook nog steeds aanwezig aan de achterkant, zo zegt de bron.

Bekijk ook

Review: Mac mini 2023 met M2-chip, de (bijna) perfecte instapper

In deze review bespreken we de Mac mini 2023 met M2-chip. Wij hebben de nieuwste Mac mini 2023 uitgebreid getest en delen onze ervaringen wat betreft prestaties, de Mac mini in gebruik en nog veel meer. De Mac mini lijkt door zijn prijskaartje een erg aantrekkelijke Mac, maar is dat voor iedereen?

Mac mini

De Mac mini is Apple's kleinste en voordeligste Mac. Het is een desktopcomputer waar je zelf nog een scherm, toetsenbord en muis op aan moet sluiten. De Mac mini is een klein vierkant kastje en wordt ook vaak als server gebruikt. Het meest recente model is de Mac mini met M2- of M2 Pro-chip (beide begin 2023) en is beschikbaar in zilver. De Mac mini kan gecombineerd worden met een Apple Studio Display, Apple's Pro Display XDR of een ander extern display. Lees alles over de Mac mini, een desktop Mac kopen en Mac-desktops vergelijken.

Mac mini

Reacties: 3 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.