Waarom heeft Apple de powerknop van de Mac mini M4 onderop gedaan?
Van alle oktober-aankondigingen van Apple is die van de Mac mini M4 misschien wel het opmerkelijkst. Van alle producten is dit de enige met een geheel opnieuw ontworpen design, dat veel kleiner is dan de vorige generatie. Hij is nu nog een fractie groter dan een Apple TV en heeft het ontwerp dat sterk doet lijken aan dat van de Mac Studio. Een opmerkelijke verandering is dat de aan/uitknop deze keer aan de onderkant zit. Waarom heeft Apple ervoor gekozen om de powerknop van de Mac mini onderop te doen? Daar geven John Ternus en Greg Joswiak van Apple nu zelf antwoord op.
Mac mini powerknop zit onderop: dit is waarom
De knop zit linksachter aan de onderkant van de Mac mini. Om het in te drukken, moet je de Mac mini iets optillen, omdat de ruimte tussen de behuizing en de tafel waar hij op staat te smal is om je vinger tussen te schuiven. En dat terwijl de vorige Mac mini de knop nog gewoon achterop had, net als bij de Mac Studio.
Tegenover Chinese videosite Bilibili geven Ternus en Joswiak van Apple uitleg. Het begint bij het nieuwe ontwerp van de Mac mini. Doordat hij qua formaat half zo groot is als van de vorige Mac mini, moest er een nieuwe plek gevonden worden. Volgens hen is de onderkant de beste plek voor de aan/uitknop, ook omdat hij gemakkelijk te vinden is. De meest belangrijke reden is volgens hen dat je de knop eigenlijk nooit nodig hebt. “Ik kan me niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst [met de knop] een Mac aangezet heb”, zo vullen ze aan.
Uit het gesprek wordt niet duidelijk waarom Apple niet gewoon gekozen heeft voor een plekje op de achterkant, zoals dat ook gewoon bij de Mac Studio is. De Mac mini heeft bij de ronding aan de achterkant plek genoeg voor een aan/uitknop, op precies dezelfde manier als de Mac Studio.
Desalniettemin is de nieuwe locatie van de powerknop aan de onderkant voor de meeste gebruikers waarschijnlijk niet zo’n probleem. Wij hebben de Mac mini al even kunnen gebruiken en vinden de plek voor de knop in de praktijk niet zo’n probleem. Je zet de Mac mini eigenlijk alleen aan als je hem voor het eerst aansluit. In het vervolg staat hij eigenlijk altijd in de slaapstand, tenzij je misschien van plan bent om hem langere tijd niet te gebruiken. Maar ook dan is het niet zo’n probleem om hem even met een hand een klein beetje op te tillen, helemaal omdat hij zo licht is.
De nieuwe Mac mini M4 is nu verkrijgbaar. In onze round-up lees je er meer over. Ook hebben we een artikel met prijzen van de Mac mini M4 in alle configuraties. Binnenkort lees je op iCulture onze review.
Prijzen Mac mini M4 en M4 Pro (2024)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- iCulture peilt: naar welke nieuwe Apple-producten van 2025 ben jij het meest benieuwd? (10-01)
- Tweede beta van macOS Sequoia 15.3 beschikbaar voor ontwikkelaars (07-01)
- 'Release MacBook Air M4 mogelijk al vroeg in 2025' (24-12)
- Onze favorieten van 2024: Mac mini M4 (23-12)
- Dit zijn de nieuwe functies in macOS Sequoia 15.2 (12-12)
Mac mini
De Mac mini is Apple's kleinste en voordeligste Mac. Het is een desktopcomputer waar je zelf nog een scherm, toetsenbord en muis op aan moet sluiten. De Mac mini is een klein vierkant kastje en wordt ook vaak als server gebruikt. Het meest recente model is de Mac mini met M4- of M4 Pro-chip (beide eind 2024) en is beschikbaar in zilver. Dit model heeft een nog kleiner ontwerp en lijkt meer op de Mac Studio. Er zitten voor het eerst poorten aan de voorkant. De Mac mini kan gecombineerd worden met een Apple Studio Display, Apple's Pro Display XDR of een ander extern display. Lees alles over de Mac mini, een desktop Mac kopen en Mac-desktops vergelijken.
- Alles over de Mac mini 2024
- Mac mini M4 functies
- Review Mac mini M4 (2024)
- Mac mini M4 prijzen
- Mac mini M4 vs Mac mini M2
- Mac mini kopen in Nederland
- Mac desktops vergelijken
- Complete Mac desktop overzicht
- Welke Mac heb ik?
- Alles over het Apple Studio Display
- Apple's Pro Display XDR
- Beste externe schermen voor Mac
Reacties: 1 reacties