Reacties voor: Apple overstag: ‘MacBook Pro met touchscreen in ontwikkeling’
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Ik wil voor geen goud een MacBook met touch screen, touch screens horen op tablets en smartphones… niet op laptops.
Als het een 2-in-1 is (laptop en tablet door het scherm helemaal om te draaien) dan zie ik er wel wat in. Maar anders? nee. Touchscreens op laptops zijn letterlijk nutteloos.
Het is wachten op de combo-release van een MacBook Pro met touchscreen en wanneer je deze volledig dubbelvouwt je een iPad Pro hebt. Het is niet vraag of dit gebeurd, de vraag is wanneer 🥰
Juist de macbook air zou het meest logisch zijn met touchscreen, omdat je de dan toch al flinterdunne lijn tussen een macbook air en een ipad pro kunt opheffen. De software is al praktisch hetzelfde, de hardware al helemaal (van M1 uitgaande). Dus waarom niet.
Enige wat nog steeds zo jammer is is dat de beschikbaarheid van Ios apps op de Macbook Air volslagen waardeloos is.
Natuurlijk zegt Apple dat de keuze aan de ontwikkelaars is, maar alles wijst erop dat Apple dit keihard blokkeert oftewel tegenwerkt.
Wordt gek van die vingerafdrukken op mijn Macbook scherm! Collega’s die het aanraken en zeggen: “Oh, is het geen touchscreen?”
Uit eigen ervaring: Steve Jobs had hier helemaal gelijk.
Dacht dat we er ondertussen met z’n allen wel achter waren dat touchscreen op een laptop vrij weinig toevoegt. Om hier nu nog mee te beginnen lijkt me vrij zinloos, ik zie eerder touchscreens uit laptops verdwijnen.
@Daan: Ik denk dat je een 2en-deling gaat krijgen, dat wat Windows ooit wilde en waar Apple naartoe lijkt te groeien. De scheidslijn tussen IOS en OSX is al flinterdun en met de nieuwe ARM processoren eigenlijk non existent. Het is beide als ik me niet vergis iets van een Debian kernel (Linux achtig) en alleen de schil die erbovenop ligt, het OS, is apparaat toegespitst. De verschillen kun je 99% laten vervagen door die OS’sen zo dicht mogelijk naar elkaar toe te programmeren. Zo zou je een touchscreen versie kunnen uitbrengen, waarbij je het toetsenbord naar achter draait en het andere OS geladen wordt, of alleen een paar libraries vervangen worden om het een tablet te maken. Of juist als je aan een ipad pro een toetsenbord hangt, dat de libraries van OSX geladen worden.
De andere groep zouden de echte werkstations kunnen zijn (zware macbook pro’s) waar touch onnodig is.
Probleem in dit verhaal is dat voor Apple het moeilijk gaat worden om dan de Ipads en bijvoorbeeld de Macbook Air nog apart te positioneren. Nu is er nog een reden om beide te kopen, als je bovenstaand toepast, niet meer.
Dat is een persoonlijke aanname. Ik heb een Ipad mini en een macbook Air. Als ik mijn 3 favoriete spelletjes ook op de Macbook kan zetten dan gaat de ipad de deur uit. Dus kan het niet, want Apple is slim.
Soms is het heel handig. Terwijl je iets op je open geklapte laptop wilt laten zien. Als je tussen vergaderingen weer je muis zoekt. Oh ja die had je achtergelaten op je andere bureau. De mousepad is hyper gevoelig. En dan zoek je de cursor. Op welk scherm zou ie nou weer? Maar dan kun je ook heel snel even met je vinger dat venster of pop up sluiten. Dat is dan wel een opluchting. Maar als je lang achter je scherm werkt is het niet nodig.
Tja, die is de eigenlijk al jaren, en we noemen hem iPad Pro. MacOS erop, los toetsenbordje en klaar. maar nee, onze aasgieren uit Cupertino zijn er niet voor ons, maar voor zichzelf…….
Alles is klaar voor de MacBook / iPad hybride. Het is een iPad Pro met iOS zonder toetsenbord en MacOS start als je een toetsenbord en muis aansluit. Best of both worlds.
Mouse pad gevoeligheid kun je gewoon aanpassen hoor. Lekker, vette vingers op je laptop. Nee laat maar
Op welke manier zou Apple dat dan precies tegenwerken ? Ze hebben toch juist zelf namelijk net op dat vlak allerlei mogelijkheden zoals Catalyst en SwiftUI uitgewerkt waarmee ontwikkelaars hun iOS-apps veel sneller en gemakkelijker kunnen overzetten naar macOS. Dankzij die zaken wordt het ondersteunen van apps op beide platforms bovendien ook een pak eenvoudiger. Misschien valt het huidige aanbod aan apps volgens u wat tegen, maar deze implementatie op zich is niet waardeloos maar biedt juist deze meerwaarde.