Apple brengt macOS Mojave 10.14.1 met FaceTime-groepen uit

Je kunt vandaag niet alleen je iPhone, maar ook je iMac, MacBook en andere Macs bijwerken naar een nieuwe versie. In macOS Mojave 10.14.1 vinden we ondersteuning voor de FaceTime-groepen en meer dan zeventig nieuwe emoji. Updaten gaat iets anders dan je voorheen gewend was.

macOS Mojave 10.14.1 is de eerstvolgende update van macOS Mojave, dat sinds eind september beschikbaar is voor de Mac. Deze nieuwste versie maakt het mogelijk om direct vanaf je Mac een groepsgesprek via FaceTime te starten. Apple heeft vermoedelijk ook nog enkele bugs verholpen, dus deze update is de moeite waard om te installeren. Hieronder lees je hoe dat moet.

macOS Mojave 10.14.1 beschikbaar

Uit de beta van macOS Mojave 10.14.1 is de afgelopen maand gebleken dat de focus lag op twee vernieuwingen: de ondersteuning voor FaceTime-groepen en de nieuwe emoji van iOS 12.1. Keek je al een tijdje uit naar deze nieuwe functies, dan kan hier vanaf nu mee aan de slag. De nieuwe emoji kun je overal gebruiken waar je tekst kan invoeren. Het gaat om onder andere de roodharigen, de feestemoji, de cupcake en nog veel meer. Ontvangers moeten ook minimaal macOS 10.14.1 en iOS 12.1 of nieuwer gebruiken om de emoji te kunnen zien.

Bekijk ook
iOS 12.1 bevat ruim 70 nieuwe emoji met meer diversiteit

iOS 12.1 bevat ruim 70 nieuwe emoji met meer diversiteit

Apple heeft aangekondigd dat ze binnenkort meer dan 70 nieuwe emoji uit gaan brengen. Hierin vind je onder andere de roodharigen en nog veel meer.

De update van de FaceTime-app op de Mac zorgt ervoor dat je in totaal met 32 man gesprekken kan voeren. Dit kan zowel in video als met audio, dus zelfs als je liever niet in beeld wil kan je het gebruiken. iPhone en iPad-gebruikers hebben minimaal een iPhone 6s of een iPad Air 2 en iPad mini 4 nodig om te kunnen videobellen met meerdere personen. Bij oudere toestellen kun je alleen via audio deelnemen.

macOS Mojave 10.14.1 downloaden
Je downloadt macOS Mojave 10.14.1 niet uit de Mac App Store, zoals je voorheen gewend was. Sinds macOS Mojave vind je de updates gewoon in de systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je download deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update. Deze knop staat tussen Internetaccounts en Netwerk.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook
Zo kun je een macOS-update installeren (ook van eerdere versies)

Zo kun je een macOS-update installeren (ook van eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS beschikbaar komt, wil je natuurlijk meteen updaten. Maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor oudere macOS-versies.

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.