macOS Sequoia update

Apple brengt macOS Sequoia 15.0.1 met belangrijke bugfixes uit

macOS Sequoia 15.0.1 is nu beschikbaar voor gebruikers. Iedereen met een geschikte Mac kan deze beta downloaden, die vooral gefocust is op bugfixes.

macOS 15.0.1 is uitgebracht met een aantal belangrijke bugfixes voor Mac-gebruikers. De update verhelpt problemen in de Berichten-app en compatibiliteitsproblemen met beveiligingssoftware van derden. Hieronder vind je meer informatie wat er verbeterd is in buildnummer 24A348. Het is de eerste kleine update sinds macOS Sequoia officieel beschikbaar kwam voor iedereen met een geschikte Mac, maar er zitten wel een paar nuttige verbeteringen in, vooral voor mensen die beveiligingssoftware van derde partijen gebruiken.

Vannacht kwamen ook de updates iOS 18.0.1 en watchOS 11.0.1 verschenen, waarin heel wat meer belangrijke bugs worden opgelost, dus moet je kiezen welk apparaat je als eerste gaat updaten, dan zouden we aanraden om te beginnen met iPhone en Apple Watch.

macOS Sequoia 15.0.1 beschikbaar

Deze update is niet als beta verschenen, maar verschijnt in één keer als officiële release voor iedereen met een geschikte Mac. De afgelopen drie weken sinds de release van macOS Sequoia 15.0 zijn geen grote problemen opgedoken en de releasenotes zijn dan ook redelijk beperkt. Het gaat vooral om algemeenheden zoals prestatieverbeteringen.

Dit staat er in de releasenotes:

  • Berichten werd mogelijk onverwacht gestopt bij het beantwoorden van een bericht met een gedeelde Apple Watch-wijzerplaat
  • Verbeterde compatibiliteit met beveiligingssoftware van derden

macOS Sequoia 15.0.1 downloaden

Je downloadt macOS Sequoia 15.0.1 via Systeeminstellingen, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeeminstellingen.
  2. Klik op Algemeen > Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook
Zo kun je een macOS-update installeren (ook van eerdere versies)

Zo kun je een macOS-update installeren (ook van eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS beschikbaar komt, wil je natuurlijk meteen updaten. Maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor oudere macOS-versies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

macOS Sequoia

macOS Sequoia is de grote Mac-update van 2024. In macOS Sequoia vinden we veel functies die ook in iOS 18 zitten, zoals Apple Intelligence en diverse verbeteringen en nieuwe functies in standaardapps, maar ook een aantal Mac-specifieke functies. Zo kun je je iPhone bedienen vanaf je Mac (helaas niet in de EU), ontvang je je iPhone-meldingen op de Mac (ook niet in de EU), is er een nieuwe manier om vensters te beheren en zijn er nieuwe functies voor videobellen en presenteren. Lees ook ons artikel met de beste nieuwe functies van macOS Sequoia en onze review van macOS Sequoia voor het eindoordeel. macOS Sequoia is beschikbaar sinds 16 september 2024.

macOS Sequoia

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.