macOS Sequoia update

Apple brengt macOS Sequoia 15.1 uit: Apple Intelligence op de Mac

Apple Intelligence is nu ook op de Mac te proberen, want Apple heeft macOS Sequoia 15.1 officieel uitgebracht. Zelfs vanuit de EU kun je het op de Mac gebruiken, mits je aan de voorwaarden voldoet.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Terwijl het op de iPhone en iPad behoorlijk ingewikkeld is om Apple Intelligence vanuit de EU werkend te krijgen, geldt dat niet voor de Mac. Apple staat op de Mac Apple Intelligence toe, zolang je Mac maar op Engels staat en je Siri-stem ook op Engels is ingesteld (Amerikaans-Engels om precies te zijn). Verder moet je natuurlijk een geschikte Mac hebben en moet je de macOS Sequoia 15.1 installeren, de update die nu voor iedereen klaar staat. De uitrol van Apple Intelligence naar de EU zal in april 2025 verder worden voortgezet, als de AI-functies ook op iPhone en iPad beschikbaar komen. In de zojuist verschenen iOS 18.1 en iPadOS 18.1 kun je ze vanuit de EU officieel nog niet gebruiken.

macOS Sequoia 15.1 beschikbaar

macOS Sequoia 15.1 biedt, net als iOS 18.1 en iPadOS 18.1, het startschot voor Apple Intelligence. Diverse functies zoals Writing Tools, samenvattingen van meldingen, Smart Replies, samenvattingen van webpagina’s in Safari en meer. Maar terwijl Apple de AI-functies in de EU blokkeert op de iPhone en iPad, geldt dat niet voor de Mac. Om het op de Mac te kunnen gebruiken, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je hebt een Mac met Apple Silicon nodig
  • Je moet de macOS Sequoia 15.1 update of nieuwer hebben geïnstalleerd
  • Je Mac moet op Amerikaans-Engels staan ingesteld
  • Siri moet ook op Amerikaans Engels staan ingesteld.

Dat kan wat onhandig zijn in sommige situaties, maar als je benieuwd bent naar de nieuwe AI-functies is het het proberen waard. Wij gingen eerder al hands-on met Apple Intelligence.

Bekijk ook
Hands-on met Apple Intelligence: een kleine blik op de toekomst

Hands-on met Apple Intelligence: een kleine blik op de toekomst

In deze hands-on lees je onze eerste korte ervaringen met Apple Intelligence, Apple’s nieuwe AI-systeem op iPhone, iPad en Mac. Wij hebben Apple Intelligence alvast kort kunnen testen en vertellen je over onze eerste ervaringen.

macOS Sequoia 15.1 bevat voor zover bekend geen andere nieuwe functies. Mocht er uit de releasenotes toch nog wat nieuws blijken, dan werken we dit artikel bij. Wel zijn er diverse beveiligingsproblemen opgelost, zo blijkt uit de pagina met security-info.

macOS Sequoia 15.1 downloaden

Je downloadt macOS Sequoia 15.1 via Systeeminstellingen, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeeminstellingen.
  2. Klik op Algemeen > Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook
Zo kun je een macOS-update installeren (ook van eerdere versies)

Zo kun je een macOS-update installeren (ook van eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS beschikbaar komt, wil je natuurlijk meteen updaten. Maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor oudere macOS-versies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

macOS Sequoia

macOS Sequoia is de grote Mac-update van 2024. In macOS Sequoia vinden we veel functies die ook in iOS 18 zitten, zoals Apple Intelligence en diverse verbeteringen en nieuwe functies in standaardapps, maar ook een aantal Mac-specifieke functies. Zo kun je je iPhone bedienen vanaf je Mac (helaas niet in de EU), ontvang je je iPhone-meldingen op de Mac (ook niet in de EU), is er een nieuwe manier om vensters te beheren en zijn er nieuwe functies voor videobellen en presenteren. Lees ook ons artikel met de beste nieuwe functies van macOS Sequoia en onze review van macOS Sequoia voor het eindoordeel. macOS Sequoia is beschikbaar sinds 16 september 2024.

macOS Sequoia

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.