macOS Sequoia Beta V2

macOS Sequoia 15.2 beta 1 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple heeft de nieuwste beta van macOS Sequoia 15.2 uitgebracht. Deze beta bevat nieuwe Apple Intelligence-functies. De definitieve versie van de update wordt eind dit jaar verwacht.

De komende tijd gaan we in grote software-updates veel nieuwe toevoegingen voor Apple Intelligence zien. Hoewel wij daar in Nederland voorlopig nog niet zoveel aan hebben, geeft het wel een goed beeld van de toekomst. Later dit jaar kunnen we macOS Sequoia 15.2 verwachten, waar nu de nieuwste beta van beschikbaar is. Lees hier alles wat je moet weten over deze nieuwste macOS beta.

Meest recente macOS Sequoia 15.2 Beta

macOS Sequoia 15.2 Beta 1

23 oktober 2024 – De eerste beta van macOS Sequoia 15.2 is uit voor ontwikkelaars. Hierin zitten de volgende nieuwe Apple Intelligence-functies:

De komende weken kunnen deze functies worden getest, maar alleen als je Mac op Engels staat en je Siri ook op Engels gezet hebt. In tegenstelling tot iPhone en iPad, kun je Apple Intelligence op de Mac wel vanuit de EU gebruiken.

Bekijk ook
Dit is Apple Intelligence, Apple’s eigen variant van AI: alles wat je moet weten

Dit is Apple Intelligence, Apple’s eigen variant van AI: alles wat je moet weten

Apple Intelligence is Apple’s eigen variant op kunstmatige intelligentie, ook wel bekend als AI. Apple Intelligence vind je in veel van Apple’s aankomende software-updates. Lees hier wat Apple Intelligence is en wanneer jij het kan gebruiken.

macOS Sequoia 15.2 beta download

Voor de beta’s van macOS heb je geen macOS betaprofiel meer nodig. Dit geldt dus ook voor de beta van macOS Sequoia. Als geregistreerde ontwikkelaar kun je een schakelaar omzetten om mee te doen aan de beta. Ook als niet-betalende ontwikkelaar kun je meedoen. Het enige wat je nodig hebt is een Apple ID.

Publieke betatesters kunnen zich op een andere manier aanmelden voor de beta’s van macOS. Na het aanmelden vind je – net als de ontwikkelaars – een schakelaar in de Systeeminstellingen.

Bekijk ook
Nu beschikbaar: zo installeer je de publieke beta van iOS 18 en meer

Nu beschikbaar: zo installeer je de publieke beta van iOS 18 en meer

Ben je van plan om deze zomer de publieke beta’s te installeren van iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta’s en hoe je je aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta’s kunt installeren met een simpel stappenplan.

Tijdlijn macOS Sequoia 15.2 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de macOS 15.2-beta’s voor ontwikkelaars:

  • macOS Sequoia 15.2 Beta 1: 23 oktober 2024 (verschenen; buildnummer 24C5057p)
  • macOS Sequoia 15.2 definitief: december 2024 (verwacht)

Over macOS Sequoia 15.2

macOS Sequoia is dé Mac-update van 2024. Er zitten allerlei nieuwe functies in, die we in een apart artikel bespreken. Alles wat er nieuw is in macOS 15 lees je in ons overzicht. In macOS Sequoia 15.2 vinden we de volgende nieuwe functies van Apple Intelligence, zoals Genmoji en Image Playground.

Over het testen van beta’s

Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een macOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Je kan macOS Sequoia ook op een aparte partitie installeren.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

macOS Sequoia

macOS Sequoia is de grote Mac-update van 2024. In macOS Sequoia vinden we veel functies die ook in iOS 18 zitten, zoals Apple Intelligence en diverse verbeteringen en nieuwe functies in standaardapps, maar ook een aantal Mac-specifieke functies. Zo kun je je iPhone bedienen vanaf je Mac (helaas niet in de EU), ontvang je je iPhone-meldingen op de Mac (ook niet in de EU), is er een nieuwe manier om vensters te beheren en zijn er nieuwe functies voor videobellen en presenteren. Lees ook ons artikel met de beste nieuwe functies van macOS Sequoia en onze review van macOS Sequoia voor het eindoordeel. macOS Sequoia is beschikbaar sinds 16 september 2024.

macOS Sequoia

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.