macOS Sequoia Beta V2

De tweede beta van macOS Sequoia kan getest worden

De nieuwste beta van macOS 15 staat nu klaar voor ontwikkelaars. Hiermee kunnen ontwikkelaars de eerder aangekondigde functies grondig testen. De komende zomer zullen er meerdere beta's van macOS 15 verschenen, waaronder een publieke beta, voorafgaand aan de officiële release in september 2024.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple brengt in het najaar altijd een grote macOS-update uit en deze keer is het de beurt aan macOS 15. Hierin zitten weer diverse verbeteringen die tijdens WWDC 2024 zijn aangekondigd. Als ontwikkelaar kun je nu alvast met de nieuwe functies aan de slag gaan, zodat je zeker weet dat ze goed werken in combinatie met jouw apps. Later zal er ook een publieke beta volgen en gedurende de zomermaanden kun je regelmatig nieuwe betaversies verwachten, waar in nieuwe functies zijn toegevoegd en bugs zijn opgelost. Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden bijgewerkt.

Meest recente macOS Sequoia Beta

macOS Sequoia Beta 2

24 juni 2024 – De tweede beta van macOS Sequoia beta is nu te downloaden door ontwikkelaars. We gaan snel aan de slag om te kijken of er nog nieuwe, niet door Apple aangekondigde functies in zitten. Eerder publiceerden we al een lijst met de beste macOS Sequoia-functies die later dit jaar beschikbaar komen.

Als je de update wil testen, raden we aan om macOS 15 op een aparte partitie te installeren. In onze tip lees je hoe je dat doet.

Bekijk ook

Zo installeer je de macOS beta op een aparte schijf

De nieuwste macOS beta laat je kennismaken met functies die er binnenkort aan komen. Durf je de overstap nog niet volledig aan, dan raden we aan om de macOS beta te installeren op een apart volume of op een externe schijf. Zo kan er niets misgaan.

macOS Sequoia beta download

Voor de beta’s van macOS heb je geen macOS betaprofiel meer nodig. Dit geldt dus ook voor de beta van macOS Sequoia. Als geregistreerde ontwikkelaar kun je een schakelaar omzetten om mee te doen aan de beta. Ook als niet-betalende ontwikkelaar kun je meedoen. Het enige wat je nodig hebt is een Apple ID.

Publieke betatesters kunnen zich op een andere manier aanmelden voor de beta’s van macOS. Na het aanmelden vind je – net als de ontwikkelaars – een schakelaar in de Systeeminstellingen. De publieke beta verschijnt ergens in juli.

Bekijk ook

Vanaf deze zomer: zo bereid je je voor op de publieke beta van iOS 18 en meer

Ben je van plan om deze zomer de publieke beta's te installeren van iOS 18, iPadOS 18 en macOS 15? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je nu alvast aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren zodra ze beschikbaar zijn.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn macOS Sequoia beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de macOS 15-beta’s voor ontwikkelaars:

  • macOS Sequoia Beta 2: 24 juni 2024 (verschenen; buildnummer 24A5279h)
  • macOS Sequoia Beta 1: 10 juni 2024 (verschenen; buildnummer 24A5264n)
  • macOS Sequoia definitief: september 2024

Over macOS Sequoia

macOS Sequoia is dé Mac-update van 2024. Er zitten allerlei nieuwe functies in, die we in een apart artikel bespreken. Alles wat er nieuw is in macOS 15 lees je in ons overzicht.

Over het testen van beta’s

Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een macOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Je kan macOS Sequoia ook op een aparte partitie installeren.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

macOS

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Voorheen werd dit ook wel Mac OS X of OS X genoemd. Kenmerkend zijn naast de versienummers ook de namen van de verschillende varianten, zoals macOS Sonoma (macOS 14), macOS Ventura (macOS 13) en macOS Monterey (macOS 12). macOS regelt alle systeemfuncties van je Mac en stuurt alle apps aan. Voor macOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. macOS heeft de afgelopen jaren veel functies van iOS en iPadOS gekregen en de besturingssystemen werken ook nauw met elkaar samen. Zo vind je bijvoorbeeld Stage Manager zowel op macOS als iPadOS en kun je dankzij Universal Control een iPad en Mac tegelijkertijd aansturen met je muis en toetsenbord.

macOS

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.