macOS Sequoia op MacBooks en iMac

Reacties voor: Deze macOS Sequoia-functies werken niet op Intel Macs

Welke functies uit macOS Sequoia moet je missen als je een Mac met Intel-processor hebt? We zetten op een rijtje welke vernieuwingen in macOS Sequoia wel en niet werken op jouw Intel Mac en om welke modellen het gaat.

Reacties: 4 reacties

  1. Impact valt zeker mee. Functies die ik vooralsnog niet zal gebruiken. Als AI verder ingebouwd wordt in het Nederlands, wordt het tijd om te upgraden.

  2. gelukkig kunnen mensen met een zeven jaar oude Intel Mac nog steeds updaten

    Tenzij je een 2018 of 2019 MacBook Air hebt… Zeker de 2019 Air, die verkocht is t/m maart 2020, is wel een opvallende afvaller. Maar drie grote OS-updates, terwijl er hardwarematig nauwelijks verschil is met de laatste intel Air, die wel meedoet (tenzij ze met “2020” alleen het M1-model bedoelen, en niet de 2020 Intel Air).

  3. Ik denk dat dit de laatste grote macOS update is voor Intel Mac’s. De huidige Mac’s welke nog ondersteund worden zijn praktisch allemaal gelijk aan elkaar, ze komen zo goed als allemaal uit dezelfde Intel CPU familie.
    (Coffee Lake) Alleen een paar 2020 (Intel) modellen hebben een CPU uit een iets andere CPU familie. Die markt is te klein, en rechtvaardigt geen eigen macOS versie. De rede dat Apple de MacBook Pro van 2017 niet meer ondersteund is puur omdat Intel de gebruikte CPU (familie) niet meer ondersteund. Wat een beveiligingsprobleem veroorzaakt.

    Ik voorspel dat vanaf eind 2025 alle Intel Mac’s afvallen, vervolgens krijgen ze nog 2 jaar beveiligingsupdates en daarna is het Intel tijdperk definitief voorbij voor Apple. Wel zo overzichtelijk voor Apple.

    • Dank voor je informatieve comment! Ik had me niet eerder gerealiseerd dat het ondersteunen van bepaalde hardware-generatie ook een afhankelijkheid heeft op Intel en hoe die zit qua support.

      Ik vind wel dat Intel (te) snel de support laat vallen voor CPU’s die nog prima werken.
      Ik vraag me af hoe het dan zit met de beveiliging van andere besturingssystemen zoals Linux op processors die niet meer ondersteund worden door Intel. Ik was van plan om mijn intel Macs te gaan gebruiken met Fedora Linux als Apple geen intel meer ondersteunt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.