Gatekeeper op Mac bij installeren app buiten de App Store

Reacties voor: macOS Sequoia maakt het lastiger om bepaalde software te installeren door strengere Gatekeeper

Apple heeft in macOS Sequoia een optie verwijderd waarmee je gemakkelijk de Gatekeeper-beveiliging kon omzeilen voor het installeren van bepaalde software. Je moet nu meer stappen nemen om bepaalde apps te installeren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 2 reacties

  1. Oh, het heeft dus niets te maken met Apple die liever heeft dat je apps via de Appstore binnenhaalt omdat Apple 30% van alle verdiensten via de Appstore voor zichzelf opeist? Maar gewoon voor je eigen veiligheid dus, om te voorkomen dat jou of je familie iets naars overkomt. In sommige kringen noemen ze dat ‘beschermingsgeld’ of ‘pizzo’.

    Reageer op Eric

  2. +1 Eric, dat zat ik ook te denken.

    Toen ik in 2011 een nieuwe en voorlopig laatste Windows pc kocht, had er me iemand wijsgemaakt dat je bij een Mac alleen software kon installeren vanuit de Mac App store. Van mijn leven geen Apple spul dacht ik toen.
    De gelegenheid was 7 jaar later daar dat ik van iemand een Mac Mini kreeg en die kon herstellen (voedingsfout). Je zet er dus op wat je wilt bleek. Sindsdien zit ik naar volle tevredenheid hoe langer hoe meer in het Apple Eco-systeem en laat iedereen maar zeuren dat ik duurder spul heb staan dan de Windows en Android jongens. Alles behalve.

    Ik hoop maar dat dit plannetje in Sequoia niet de eerste stappen zijn naar het uitschakelen van de mogelijkheid om een willekeurige .dmg file te installeren.
    Ondanks ik nog steeds een Windows hater ben vanwege hun update systeem, heb ik mijn portemonnee nog het meeste lief.

    Reageer op Gert

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.