macOS Sonoma Update

Apple brengt macOS Sonoma 14.6 met bugfixes uit

macOS Sonoma 14.6 is nu beschikbaar voor gebruikers. Iedereen met een geschikte Mac kan deze beta downloaden, waar vooral gefocust is op bugfixes.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het is alweer een tijdje geleden dat we op de Mac enkele nieuwe functies en zichtbare verbeteringen kregen. In macOS Sonoma 14.5 in mei draaide het vooral om bugfixes, terwijl we in macOS Sonoma 14.4 in maart wel enkele nieuwe functies kregen. Als je zin hebt om weer wat nieuwe functies op je Mac te gaan proberen, dan moeten we je helaas teleurstellen. macOS Sonoma 14.6 draait, net als de vorige 14.5-update, uitsluitend om bugfixes.

macOS Sonoma 14.6 beschikbaar

De update is de afgelopen maand getest, maar tijdens de testperiode zijn er geen nieuwe ontdekkingen gedaan. Apple heeft zelf ook niets losgelaten over wat er precies nieuw is in deze update. Het blijft bij algemeenheden zoals prestatieverbeteringen. Apple heeft dus in ieder geval de beveiliging verbeterd. Op een speciale pagina legt Apple uit wat er allemaal opgelost is. Het gaat onder andere om beveiligingsproblemen met WebKit, de Opdrachten-app, Siri en meer. Op de speciale pagina heeft Apple precies uitgelegd welke problemen er opgelost zijn.

Daarnaast is het op een M3 MacBook Pro nu mogelijk om twee externe schermen aan te sluiten, indien de laptop gesloten is. Dat was al mogelijk bij M3-modellen van de MacBook Air. Apple beloofde dit voorjaar dat deze functie ook naar de instapversie van de M3 MacBook Pro zou komen en dat moment is dus hier.

Bekijk ook

MacBook Pro M3 kan nu twee externe beeldschermen aan, dankzij macOS Sonoma 14.6

Heb je een 14-inch MacBook Pro met M3-chip uit oktober 2023, dan was het tot nu toe niet mogelijk om meerdere externe schermen aan te sluiten. Dankzij de update macOS Sonoma 14.6 kan het nu wél.

Toch liever nieuwe functies testen? Dan zul je moeten kiezen voor de beta van macOS Sequoia, de grote update die later dit jaar uit komt. Maar let op: hier zitten wel risico’s aan verbonden.

macOS Sonoma 14.6 downloaden

Je downloadt macOS Sonoma 14.6 via Systeeminstellingen, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeeminstellingen.
  2. Klik op Algemeen > Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS-update installeren (ook van eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS beschikbaar komt, wil je natuurlijk meteen updaten. Maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor oudere macOS-versies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.