Uitgelicht
📱 Apple's September 2024 event - de samenvatting
Toon of verberg de lijst met posts
iPad Pro met wit Magic Keyboard

‘Apple werkt aan vernieuwd Magic Keyboard voor iPad (Air) 2025’

Apple gaat in 2025 een vernieuwd Magic Keyboard voor de gewone iPad en iPad Air uitbrengen. Hij gaat daarbij meer lijken op het recent uitgebrachte Magic Keyboard voor iPad Pro, maar dan wel met de behuizing van het huidige model.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple zou werken aan een vernieuwd Magic Keyboard voor het standaardmodel iPad en de iPad Air. Momenteel verkoopt Apple voor de standaard iPad 10e generatie het Magic Keyboard Folio van €299,- terwijl je voor de iPad Air een al langer bestaand Magic Keyboard kunt kopen, die met €349,- nog iets duurder is. Het nieuwe Magic Keyboard dat in ontwikkeling is heeft geen premium aluminium bovenkant maar gebruikt waarschijnlijk hetzelfde siliconenmateriaal dat we al kennen van eerdere Magic Keyboards. Dit meldt Mark Gurman in zijn nieuwste Power On-nieuwsbrief.

Magic Keyboard voor standaard iPad en iPad Air 2025

Het nieuwe Magic Keyboard zal waarschijnlijk de twee huidige toetsenbordhoezen die hierboven genoemd werden, vervangen. Ook zal er een rij functietoetsen aanwezig zijn, iets dat nu bij de iPad Air nog niet het geval is. Hopelijk slaagt Apple erin om op deze manier de line-up van de verschillende toetsenbordhoezen te vervangen. Als je net als wij het overzicht wel eens kwijt bent, vind je in ons overzicht Welk iPad-toetsenbord past op mijn iPad? het antwoord.

Bekijk ook

Welk iPad-toetsenbord past op mijn iPad?

Apple heeft meerdere toetsenbordhoezen voor de iPad: van het Magic Keyboard tot het Smart Keyboard Folio. Welk iPad-toetsenbord past op jouw iPad? Je leest het hier!

Gurman verwacht dat het nieuwe toetsenbord halverwege 2025 op de markt komt. Het is dus nog te vroeg voor de huidige iPad Air (die onlangs vernieuwd is) en de binnenkort verwachte standaard iPad 11e generatie. Eerder dit jaar verscheen er een volledig vernieuwd Magic Keyboard voor de iPad Pro (vanaf €349,-), met aluminium bovenkant, een rij functietoetsen en een groter trackpad. Lees onze Magic Keyboard voor iPad Pro 2024 review als je meer wilt weten over dit meest recent verschenen model.

Bekijk ook

Review Magic Keyboard voor iPad Pro (2024): op de belangrijkste punten verbeterd

In deze review lees je onze ervaringen met het vernieuwde Magic Keyboard voor iPad Pro 2024. Deze nieuwe versie is gedeeltelijk van aluminium en heeft extra toetsen.

Gurman schrijft in zijn nieuwsbrief verder nog over het feit dat de Mac mini M4 geen usb-a poorten meer krijgt en dat Apple een bijzondere opvolgingsstrategie heeft, die we eerder ook bij Jony Ive en Bob Mansfield zagen: sleutelfiguren verdwijnen niet zomaar, maar krijgen een adviseursrol waardoor ze niet meer dagelijks op kantoor hoeven te verschijnen. Dit zien we nu ook bij CFO Luca Maestri, die een stap opzij doet maar nog niet helemaal uit beeld gaat verdwijnen. Zo kan hij zijn opvolger Kevan Parekh inwerken en van advies voorzien. Bijkomend voordeel is dat Maestri op de loonlijst bij Apple blijft staan en eventuele optieplannen nog kan uitzitten. We schreven eerder al over de zijstap van Maestri.

Bekijk ook

Verschuiving in de top bij Apple: deze topman krijgt binnenkort een andere rol

Luca Maestri, Apple's huidige CFO, krijgt een andere rol binnen het bedrijf. Maestri werkt al sinds 2014 bij Apple, maar is misschien niet de meest bekende naam.

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.