MagSafe Battery Pack teardown bewijst: twee batterijcellen, hogere capaciteit dan gedacht

De eerste uitgebreide review van de MagSafe Battery Pack staat online. Daarin is te zien hoe de powerbank er aan de binnenkant uit ziet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

MagSafe Battery Pack teardown

De video is gemaakt door Charger Lab en laat zien hoe de nieuwe MagSafe Battery Pack intern in elkaar steekt. Maar eerst pakken ze de powerbank uit, om ‘m vervolgens uit elkaar te wrikken. Zoals te verwachten is het product niet bedoeld om te worden geopend of om te worden gerepareerd door een doorsnee consument. Er zijn dan ook geen schroeven gebruikt en het openmaken van de behuizing kostte nogal wat kracht en moeite. De twee delen blijken met lijm bij elkaar te worden gehouden. Binnenin achter het frontje vind je een spoel, verbonden met een andere spoel op de batterij zelf. Er is ook een NFC-spoel met bijbehorende chip om te detecteren welk toestel je erop hebt gelegd. NFC zorgt voor de juiste animaties en batterij-indicator in iOS.


Voor de magnetische werking is een ring van magneten aanwezig, zoals verwacht. Binnenin heeft Apple flink uitgepakt om te voorkomen dat de interne componenten te heet worden. De elektronica is aangebracht op een PCB, die verbonden is met een grote metalen plaat om de hitte te verspreiden.

Ook interessant: er zijn twee batterijcellen aanwezig die samen 11,13 Wattuur en 7,62 Volt leveren. De accu heeft een capaciteit van 1.460 mAh op 7,62 Volt, wat overeenkomt met 2.220 mAh en 5 Volt bij een conventionele powerbank. Op elke cel staat aangegeven: 5,733 Wh.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Apple heeft zelf weinig technische details over de MagSafe Battery Pack gegeven, dus we zijn afhankelijk van deze teardowns. Het enige wat (in héél kleine lettertjes) achterop de batterij staat, is “max 1460 mAh (7.62V, 11.13Wh)”. Daaruit is wel iets af te leiden qua werkelijke capaciteit. Er werd gespeculeerd dat er twee cellen in zaten en dat blijkt nu inderdaad het geval. Ze lijken overigens precies op de batterijcellen die Apple in de iPhones gebruikt.

Uit de teardown blijkt ook hoe netjes de componenten gerangschikt zijn in de behuizing. Verder wordt duidelijk dat dit een ingewikkelder product is dan je op het eerste gezicht zou denken: het is veel meer dan een batterij.

MagSafe Battery Pack teardown

De MagSafe Battery Pack is verkrijgbaar bij Apple voor €109 en is geschikt voor alle iPhone 12-modellen. Je kunt er ook eerdere toestellen (vanaf de iPhone 8) of een AirPods-doosje op leggen. Vind je het te duur, dan zijn er diverse alternatieven met MagSafe die een hogere capaciteit hebben en goedkoper zijn. Maar dan mis je wel de Apple-uitstraling en enkele functies, zoals omgekeerd opladen.

Bekijk ook
MagSafe Battery Pack is eerste Apple-product met omgekeerd opladen

MagSafe Battery Pack is eerste Apple-product met omgekeerd opladen

Er zijn al heel wat geruchten geweest over omgekeerd opladen (reverse charging). Die wekten de indruk dat je je AirPods achterop je iPhone kon opladen. Maar de MagSafe Battery Pack is de eerste waarmee het écht kan!

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen en bevestigen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische aansluiting om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Er zijn ook MagSafe-autohouders, MagSafe-opladers, MagSafe-powerbanks en meer. Lees ook onze gids met officiële MagSafe-accessoires. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.