Apple registreert merknaam Apple Card in Europese Unie

Nu de officiële release van iOS 12.4 steeds dichterbij komt kan de Apple Card ook elk moment van start gaan. Alleen hebben wij daar nu nog niet zoveel aan, want de creditcard is alleen aan te vragen door Amerikanen. Eén obstakel is in ieder geval uit de weggeruimd: niemand anders kan ondertussen de merknaam gaan gebruiken, want Apple heeft het officieel vastgelegd voor Europa en Hongkong.

Apple Card naar Europa, maar wanneer?
De registratie geldt voor de 28 landen van de Europese Unie, dus ook voor Nederland en België. Apple legde zowel de merknaam Apple Card vast als de weergave met Apple-logo, Card. Wanneer de creditcard komt is nog de vraag. Volgens Bloomberg is Apple actief bezig met de uitrol naar Europese landen. Tijdens de aankondiging van Apple Card werd al gezegd dat de kaart ook snel naar andere landen zal komen. Een gemakkelijke uitrol zal het niet worden: in tegenstelling tot de VS zijn we in Europa minder gewend om voor elke betaling de creditcard te trekken. Apple zou al met toezichthouders in gesprek zijn, maar het kan nog wel even duren voor aan alle vereisten is voldaan. Een uitbreiding naar Europa in 2020 lijkt het meest waarschijnlijk.


Apple Card eerst in de VS
Maar eerst zal de kaart nog in de VS moeten worden uitgebracht. Waarschijnlijk gebeurt dit bij de officiële release van iOS 12.4, dat momenteel aan de zevende beta toe is en waarbij de beta’s elkaar zo snel opvolgen dat het nu niet lang meer kan duren. Meerdere bronnen vertelden 9to5Mac dat de introductie misschien deze week al kan plaatsvinden.

Apple Card betaling met iPhone

Apple kondigde de Apple Card aan tijdens het maart-event. Je beschikt over een fysieke en een virtuele kaart, waarbij je alles via de app kunt regelen. Het meest interessante aan de kaart is Daily Cash als je de kaart gebruikt tijdens het winkelen. Deze cashback wordt meteen op je kaart gestort en is vervolgens uit te geven als een normael debitcard, om bijvoorbeeld je openstaande schuld af te betalen. Je kunt het geld ook overboeken naar een normale bankrekening.

Als je aankopen doet met de fysieke kaart levert dat 1% cashback op, bij gebruik van 2% is het Apple Pay en aankopen bij Apple zelf leveren je 3% op. Dit geldt zowel voor je nieuwe MacBook als voor software-aankopen en diensten zoals Apple Music.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.