Microsoft brengt regelmatig nieuwe apps voor iPhone en iPad uit. Natuurlijk staan ze erom bekend dat ze Office en Outlook uitbrengen, maar er verschijnen ook wel eens experimentele apps zoals Tossup (evenementen plannen), Invite (mensen uitnodigen) en What Dog (hondenrassen herkennen). Met Write Ideas proberen ze het weer eens over een praktische boeg te gooien: deze app helpt scholieren en studenten bij het maken van werkstukken.
Microsoft Write Ideas voor iOS
Sinds 2014 brengt Microsoft Garage experimentele apps uit, ook voor concurrerende platformen zoals iOS. Write Ideas is bedoeld voor elk project waar wel wat denkwerk aan te pas komt. De app geeft je tips en ideeën om bijvoorbeeld een boekverslag of een werkstuk te maken. Door vragen te beantwoorden (eventueel met je stem) helpt Write Ideas je op weg, zodat je minder lang naar een witte pagina zit te staren. Het gaat daarbij vooral om geschreven stukken, zoals een verhaal, brief of artikel. Voor elke tekst kun je het lettertype, lettergrootte en andere opmaak aanpassen. Het eindresultaat exporteer je naar e-mail, OneNote of Word.
Minpuntje: je moet je eerst aanmelden met een Microsoft/Office 365-account van je werk of van school om gebruik te kunnen maken van de app. Helaas werd mijn @live-account daarbij niet herkend, dus je kunt het niet als gewone consument gebruiken. Zelfs als je een betaald 365-account hebt gooit Microsoft de deur voor je neus dicht. Het betekent ook dat je de app niet kunt gebruiken als je op een school of bedrijf zit waarvoor Google Apps is gekozen.
Alleen voor Microsoft-scholen
Heb je wel een geschikt account, dan vraagt Write Ideas je eerst wat je wilt schrijven, bijvoorbeeld een boekverslag, essay, brief, krantenartikel, kort verhaal of iets anders. Voor elk soort tekst geeft de app alvast de structuur aan, zodat je die alleen nog maar hoeft in te vullen. Met vragen word je op weg geholpen, bijvoorbeeld “Wie is de hoofdfiguur?” bij een boekverslag of “Wat zijn de belangrijkste punten?” bij een artikel. Je spreekt, schrijft of tekent het antwoord, waardoor de app ook geschikt is voor scholieren met een handicap of leermoeilijkheden. De grootste drempel is dan ook het feit dat Microsoft het alleen beschikbaar stelt aan ‘Microsoft-scholen’.
Bedacht door stagiairs
De app is bedacht door een groepje stagiairs, dat er vier maanden over heeft zitten nadenken. Ze zijn te zien op de foto hierboven, van links naar rechts: Lifu Huang, Shefali Garg, Ram Agrawal, Kun Ji en Adam Kelly. Met hulp van het Microsoft Education-team in Vancouver mondde dit uit tot een iPhone-app. Volgens een Microsoft-manager is de app ook geschikt voor mensen met dyslexie.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- LG-televisies krijgen Philips Hue Sync TV-app (06-01)
- Met de Overboard-app breng je je verzameling bordspellen in kaart (31-12)
- Deze app geeft een jaaroverzicht van je Apple workout-data (27-12)
- Komt er nog een Apple TV-versie van KPN's tv-app? Dit is de nieuwste info (19-12)
- Je kan nu ook WhatsAppen met ChatGPT (19-12)
Reacties: 0 reacties