Minder interferentie door sigarettenfolie? (Update)

Volgens de mannen van Codewerkz helpt het om een stukje zilverfolie uit een pakje sigaretten op de achterkant van je iPhone te plakken. Je hebt dan minder last van interferentie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Folie op achterkantEr is meestal wat scepsis over handige iPhone-trucs die een beter telefoonsignaal of minder interferentie veroorzaken. Corewerkz heeft er nu weer eentje bedacht: door het zilverpapiertje dat je in een pakje sigaretten aantreft op het zwarte plastic aan de achterkant van de iPhone te plakken, zou de interferentie moeten afnemen.


Je hebt dan minder last van een stoorsignaal via de audioboxen die op je bureau staan. Het zilverpapiertje plak je vast met tape. Geen mooi gezicht, maar eventueel kun je het ook aan de binnenkant van een iPhone-case bevestigen; ze geven zelfs de tip om het in de case vast te plakken. Gebruik je zoals ik een zwarte siliconencase, dan zie je er helemaal niets van.

Even rondkijkend in de keukenkast zie je misschien nog meer hulpmiddelen die zouden kunnen erken: de binnenkant van een zak Knabbelnoten? Een T-Pads-verpakking, de wikkel van een Werthers Echte (goudkleurig, werkt misschien dubbel zo goed?).

Update: Getest door de iPhone vlakbij een speaker te houden tijdens het ophalen en versturen van e-mail. Helaas: er is toch duidelijk nog interferentie te horen, eigenlijk net zoveel als zonder de folie.

Via: Codewerkz

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 mei 2008 om 10:01
Categorie
Achtergrond

Reacties: 9 reacties

  1. En ook al zou het werken dan heeft het waarschijnlijk ook negatieve invloed op je bereik/signaalsterkte.

  2. folie schermt gewoon radio signalen af! (kooi van faraday principe)

    dit is niet gezond voor je antenne, plus je signaal gaat minder krachtig zijn, resultaat, hoger batterij verbruik omdat de iPhone een sterker signaal moet zetten om de communicatie te verzekeren…

  3. Minder radiosignaal uit richting speakers op je bureau ontvangen betekent ook minder uitgezonden radiosignalen richting je speakers en dus… meer richting je eigen hoofd.

  4. Nou en, radiosignalen voel je niet hoor!

  5. @Fudge: DAT is waar, alhoewel… ga maar eens heel dicht bij een zendantenne staan. Grote kans dat je dan toch een bepaald gevoel van duizeligheid in je hoofd krijgt. Dat komt door de rf die door je hoofd gaat.

    Ik zeg niet dat het gevaarlijk is, maar ook niet dat het ongevaarlijk is. Daar zijn de deskundigen het namelijk nog steeds niet over eens.
    Het beste is om blootstelling als het effe kan überhaupt te vermijden.

    Dat is ook de reden dat de antenne van een mobiele set bij een de motoragent of surveilleer-agent niet in de helm of aan de handset zit, maar aan de bagagedrager of aan/in de riem van het uniform.

  6. Waarschijnlijk is de bedenker van dit gebeuren gewoon iemand die media-aandacht leuk vindt, en zich doodlacht dat er duizenden mensen zijn die hun batterij nu vern**ken.

  7. @fudge… je zou ook kunnen zeggen dat een magnetron met ‘radiosignalen’ werkt.

  8. Dat zou je kunnen zeggen, maar dat is niet echt relevant voor deze discussie…

  9. @Fudge. Dit lijkt me wel degelijk relevant. Aangezien jij een reactie maakte die niet klopte. Fred Zelders maakte de opmerking dat er door het folie waarschijnlijk meer radiogolven richting je hoofd gingen. Hier worden wel degelijk onderzoeken naar gedaan en is er een groep onderzoekers die wel degelijk vinden dat de straling uit een mobile telefoon schadelijk voor je is.
    Vandaar mijn vergelijking met een magnetron. Deze straling ‘voel’ je ook niet, maar hij doet wel degelijk wat.
    Dus wel relevant voor dit topic.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.