Je hebt een geweldig idee voor een iPhone-applicatie, maar voordat je die $99 aan Apple overmaakt en gaat lobbyen om alsjeblieft in het iPhone Developer Program te komen wil je eerst weten of mensen überhaupt op zo’n type applicatie zitten te wachten. Met de Application Ranking van Mobclix kun je precies zien hoe de verschillende applicaties in elke categorie het doen.
Daarbij blijkt dat er nog steeds betaalde applicaties dan gratis applicaties zijn: er staan nu 3.420 apps in de App Store, waarvan 76 procent betaald. Die verhouding is sinds de lancering van de App Store eigenlijk niet gewijzigd. Games zijn dominant aanwezig (31%), gevolgd door Utilities (15%) en Entertainment (12%).
Er is nog meer interessante informatie te vergaren uit de Application Ranking: je kunt in elke categorie sorteren op verkooprang, prijs, waardering of releasedatum. Je kunt ook zien dat Air Sharing (#1 bij gratis apps in de Amerikaanse App Store) een bliksemcarriere doormaakte terwijl PocketGuitar (#1 bij betaalde apps) veel geleidelijker opklom naar de huidige toppositie.
En hoe gaat het eigenlijk met oudgediende Tap Tap Revenge? De grafiek hiernaast laat zien dat de populariteit wat is afgezwakt, maar dat ze het nog steeds heel aardig doen.
Mobclix werd vorige week gelanceerd tijdens TechCrunch50 en geeft ontwikkelaars gedetailleerde informatie over hun verkoopcijfers. Daarmee is het een concurrent van de dienst die Pinch Media aanbiedt.
Meer info: Mobclix
Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
App Store
Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

- Alles over de App Store
- Alles over App Store-abonnementen
- Vastgelopen downloads oplossen
- Eerdere aankopen in de iOS App Store bekijken
- Verbinding met App Store mislukt
- App Store op de Apple Watch
- Mac App Store
- Eerdere aankopen in de Mac App Store bekijken
- Mac-software installeren buiten de App Store om
- App Store-scam herkennen
- Sideloading: buiten de App Store om downloaden
Hmm leuk om te weten 😀
😉
Dit is zeker interessant voor ontwikkelaars. Zo weet je iig wat mensen wel downloaden en wat niet.
Alleen vind ik dat AirSharing niet zo’n geweldige app… maar misschien ligt dat aan mij 🙂
Overigens krijg ik steeds bij het downloaden van een update (in de US Store) de melding dat ik niet voor de korting in aanmerking kom, omdat ik geen vorige versie van de app bezit. 😕 Als ik die niet bezit, waarom is het dan een UPDATE?! Tot nu toe zijn het alleen nog maar gratis Apps geweest, maar ik hoop dat dit mij niet gebeurt bij de betaalde applicaties.
Nou dat schema is echt NIET te lezen! alle kleuren lijken enorm op elkaar. Nu weet ik nog niets
erg handig dat bovenste plaatje…
ik ben kleurenblind, ik kan de legenda niet volgen 🙁
“Daarbij blijkt dat er nog steeds betaalde applicaties dan gratis applicaties zijn”
“Ik heb gisteren per ongeluk een hele Coca Cola fles! Een hele fles! is dat slecht?”
idd, wat voor een domoor hebben ze die graph laten maken. Iedereen weet toch dat je in een taartdiagram uitersten moet pakken in de kleurstelling.
@ Aiii
Inderdaad, dit is onleesbaar.
Misschien dat het nog met de klok meegaat ofzo, dat je het op die manier kunt ontcijferen, maar daar heb ik geen zin in.
Laat ze gewoon een duidelijk diagram maken.
Je kunt gewoon in elke taartpunt klikken om de categorie en het percentage te zien hoor 🙂 Ik zie het probleem niet zo…
@ sNicker
Ik dacht dat er dus werd weergegeven hoeveel er wordt verkocht per categorie, maar dat diagram gaat simpelweg over het aantaal applicaties per categorie aanwezig is in de appstore…
ik ben ook kleurenblind, maar de volgorde is reeds aangegeven van groot naar klein.
dus je begint bovenin bij Games, en dan linksom tegen de klok in steeds kleiner tot je de laatste hebt, Life Style…
Kwestie van beredeneren…