Nederlandse app Mr. Chadd helpt scholieren met hun huiswerk

Mr. Chadd is een app die huiswerkbegeleiding tegen betaling geeft. Je kunt als scholier op elk moment een vraag stellen aan een student van het betreffende vak.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Volgens de makers is Mr. Chadd de eerste echt innovatieve oplossing sinds de digitalisering in het onderwijs. Dat is nogal wat, vooral als je bedenkt dat de app in Groningen wordt gemaakt waar “kon minder” al een groot compliment is. Mr. Chadd is een app waarmee je tegen betaling hulp kan krijgen bij je huiswerk. Jij stelt een vraag en iemand aan de andere kant van de lijn geeft uitleg. Handig als je ouders geen huiswerkhulp kunnen betalen of als je op de gekste momenten een vraag hebt.


Mr. Chadd app

Mr. Chadd helpt met huiswerkbegeleiding

In het promotiefilmpje zien we hoe het leven van de Perfecte Scholier eruit ziet: kletsen met vriendinnen in een koffiebar, daarna wat shoppen en vervolgens op de bank hangen om muziek te luisteren. Daardoor heb je geen tijd en energie meer om je huiswerk te maken, maar gelukkig is er Mr. Chadd. Je kiest het gewenste vak en binnen 10 seconden (!) staat er al een coach voor je klaar om je chattend te helpen met je huiswerk.

Daarbij kun je foto’s maken van aantekeningen die je al hebt gemaakt of foto’s uit je studieboek, zodat de coach wat meer inzicht krijgt waar je mee bezig bent. De coaches zijn universitaire studenten die hulp bieden bij het specifieke vak waarin ze gespecialiseerd zijn. Hoe ze geld verdienen? Die informatie is wat meer verstopt. We moesten eerst een account aanmaken om überhaupt te kunnen zien hoeveel je betaalt. Er blijken twee abonnementsvormen: €65 per maand voor onbeperkt vragen stellen of 60 minuten per maand voor €23,50.

Update februari 2018:
Er zijn momenteel twee abonnementsvormen: een jaarabonnement van 149,50 euro of een maandabonnement voor 18,95 per maand.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Zorgplicht
Op de website van Mr. Chadd is een uitgebreide uitleg te vinden waarom de makers het initiatief hebben genomen voor deze app. Het heeft te maken met de komst van Passend Onderwijs en de zorgplicht in het primair en secundair onderwijs. Daardoor nemen meer leerlingen met leer- en gedragsproblemen deel aan het regulier onderwijs, terwijl ondertussen de klassen groter zijn geworden. Docenten kunnen minder aandacht besteden aan een leerling en leerlingen zijn aangewezen op huiswerkinstituten. Maar die zijn niet met hun tijd meegegaan. Deze app biedt dan uitkomt.

Als je die achtergrond kent, schetst het lifestyle-achtige filmpje van Mr. Chadd eigenlijk een heel verkeerd beeld van de situatie, namelijk van een scholier die vooral met leuke dingen bezig is waardoor huiswerk erbij inschiet. De app is in het pilotjaar 2015/2016 door 38.000 middelbare scholieren gebruikt en is inmiddels ook in België te gebruiken. Verder noemt de website Groningen, Den Haag, Amsterdam en de Gooi & Vechtstreek als plekken waar je huiswerkbegeleiding kunt krijgen via Mr. Chadd. Eigenlijk gek, want omdat het digitaal is maakt het eigenlijk niet uit waar je naar school gaat.

Officieel gestart
Deze week wordt de app officieel gelanceerd. Of het echt de “eerste on demand huiswerkapp ter wereld” is, is een claim die moeilijk te bewijzen valt. Even googlen leverde bijvoorbeeld GotIt! en MathChat op, waarmee je ook via chat om hulp kunt vragen bij je huiswerk.

Mr Chadd huiswerkbegeleiding

Toch is Mr. Chadd een waardevolle aanvulling op het aanbod van huiswerkinstituten. Die werken immers niet erg efficiënt: je moet vragen opsparen tot het moment dat de huiswerkbegeleider tijd heeft, terwijl je als scholier op elk moment tegen problemen aan kunt lopen. En op het moment dat je huiswerkbegeleiding krijgt, heb je misschien geen dringende vragen. Een nadeel daarentegen is dat je geen vaste, vertrouwde persoon hebt terwijl dat voor kinderen met leer- of gedragsproblemen wel een prettig idee kan zijn.

De app is beschikbaar via de App Store en Google Play en is gratis te gebruiken. Initiatiefnemers zijn Jan Kuipers (26) en onderwijskundige Kim van der Esch (29).

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 05 februari: Nieuwe abonnementsprijzen toegevoegd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 februari 2018 om 14:00
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.