Vroeger had je 3D-prentenboeken die je kon uitvouwen. Als je een pagina omsloeg kwam er een gebouw of een andere scene omhoog. Nu augmented reality binnen bereik is van iedereen, zijn er veel mooiere mogelijkheden. Drie Nederlandse studenten laten dat zien met hun boek ‘De avonturen van Max’, waarvan de AR-beelden niet elke keer hetzelfde zijn.
3D-prentenboek met augmented reality
Drie studenten Communication & Multimedia Design aan de Haagse Hogeschool kwamen op het idee om een augmented reality-boek te maken, dat ook in het onderwijs te gebruiken is. Het boek ‘De avonturen van Max – Op zoek naar FL’ is verkrijgbaar via Bol.com en heeft als bijzonderheid dat de animaties achteraf nog aanpasbaar zijn.
De avonturen van Max
Ook kunnen er steeds nieuwe 3D-modellen aan het boek worden toegevoegd. Zo zit er een seizoenspagina in het boek, waarbij de afbeelding elk seizoen anders is. De studenten hebben er zin in: “Wij willen een van de leidende bedrijven worden in Augmented Reality”, aldus Rosalie. De studenten wonnen al de prijs Hybride Student Ondernemer 2017 van de Haagse Hogeschool.
Er zit natuurlijk wel een nadeel aan dergelijk interactieve speelgoed: net als bij de iPawn-spelletjes van Jumbo zal de support op een gegeven moment stoppen, om dat de initiatiefnemers geen tijd, zin of geld hebben om de app steeds bij te werken aan de nieuwste eisen van Apple. Je bent dan beter af met een niet-digitale versie van een boek, bordspel of ander stuk speelgoed dat ook over 20 jaar nog steeds te gebruiken is.
Het boek ‘De avonturen van Max – Op zoek naar FL’ kost €19,99 in de (online) boekwinkel.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
De iPhone en iPad voor kinderen
De iPad en iPhone zijn ook leuk voor kinderen. Met deze artikelen zorg je dat kinderen ze veilig kunnen gebruiken, met onder andere informatie over delen met gezin, ouderlijk toezicht, tijdslot instellen en leuke apps vinden. En met Schermtijd beperk je de tijd die kinderen (of jijzelf) kunnen doorbrengen op de iPhone en iPad. Ook lees je hoe je een Apple ID voor kinderen kunt aanmaken.
- Ouderlijk toezicht gebruiken
- Schermtijd op iPhone en iPad
- Applimieten instellen in Schermtijd
- Begeleide toegang gebruiken
- iPad-gebruik van kinderen beperken
- Geschikte apps voor oudere iPad zoeken
- Leerzame programmeerapps voor kinderen
- Tijdslot voor kinderen instellen op iPhone en iPad
- Thuisknop blokkeren op de iPad
- iPad-apps filteren op leeftijd
- iPad kindveilig maken met beschermhoezen
- Apps voor kinderen tijdens lange autoritten
- Meldingen uitschakelen op een gezamenlijke iPad
- In-app aankopen uitschakelen
- Alles over Delen met gezin
- Apple ID voor kinderen
Reacties: 1 reacties