Nederlandse Google Assistant komt eraan: besloten beta gestart

Google is begonnen met een besloten beta voor de Nederlandse Google Assistant. Het gaat om een beperkte test, waarbij een klein aantal Nederlandstaligen alvast met de assistent aan de slag kunnen gaan. Het plan is om later dit jaar Google Assistant in het Nederlands beschikbaar te stellen.

Besloten beta voor Google Assistant

Een Nederlandse versie van de Google Assistant kan ook interessant zijn voor iOS-gebruikers. Daarmee krijg je namelijk een extra alternatief ten opzichte van Apple’s Siri, die sommige mensen niet intelligent genoeg vinden. Google’s assistent kan vaak beter inspelen op context en heeft ook betere antwoorden op kennisvragen, dankzij de jarenlange ervaring met zoektechnologie die Google heeft. Deelnemers aan de besloten beta hebben de informatie naar buiten laten lekken.


Android-toestellen eerst
Helaas lijkt de test zich momenteel te beperken tot Android-telefoons met de versies Android L, M, N en O. Google stelt de Assistant ook beschikbaar op iOS, maar de benodigde app (link) is momenteel alleen beschikbaar in landen waar de dienst officieel wordt ondersteund, zoals in de VS. De deelnemers aan de Nederlandse test mochten niet naar buiten brengen dat ze meedoen, maar dat is nu toch gebeurd. Daarbij riskeren ze wel toekomstige deelname aan beta’s.

Bekijk ook
Officieel: Google Assistant spreekt nog dit jaar Nederlands

Officieel: Google Assistant spreekt nog dit jaar Nederlands

Voelt Google de hete adem van de HomePod in de nek en gaan ze nu versneld uitrollen naar meer landen? Google Assistant is binnen enkele maanden in het Nederlands en 29 andere talen te gebruiken en dat is ook goed nieuws voor Apple-gebruikers. Het betekent dat diverse spraakfuncties ook op de iPhone en de Google Home-speakers beschikbaar komen.

Nog geen Google Home
De Nederlandse assistent zal voorlopig alleen op smartphones werken, zo benadrukt Google-woordvoerder Rachid Finge:

De Google Assistant die binnen enkele maanden beschikbaar is in het Nederlands werkt alleen op Android- en iOS-devices.

Het zal dus nog niet te gebruiken zijn op slimme speakers en dat is jammer. Want het zou leuk zijn als je de Google Home-speakers ook wat makkelijker in Nederland zou kunnen gebruiken, waaronder de goedkope Google Home Mini, die wij een tijdje geleden getest hebben. We moesten de commando’s daarbij nog in het Engels geven.

Bekijk ook
Review: Google Home Mini, dit kun je er nu al mee

Review: Google Home Mini, dit kun je er nu al mee

Review van de Google Home Mini, een goedkope slimme speaker van Google waaraan je vragen kunt stellen en je smart home kunt bedienen. Is de Google Home Mini een geschikt speeltje om de wachttijd tot de HomePod te overbruggen en hoe handig is deze speaker voor iPhone-gebruikers? Wij hebben het getest!

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.