Reacties voor: Nederlandse operators starten in 2012 met mobiele NFC-betaaldienst

Nederlandse mobiele operators gaan half 2012 starten met NFC-betalingen op de mobiele telefoons. Ze willen daarmee voorkomen dat andere partijen eerder de markt inpikken. Daarbij zou Google en Apple bedoeld kunnen worden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Die lui zijn knettergek: een mobieltje is zo onveilig als wat. Lezen die gasten geen kranten? Zo’n beveiligde chip helpt daar geen bal aan volgens mij als de rest eromheen aan alle kanten te kraken is. Alsof je een brandkast in een huis zet waar geen slot op de voordeur zit.

  2. OV chipkaart op een ander niveau ?
    Vraag me af welke kinderziektes het deze keer met zich meebrengt.. Hebben het wel over je bankrekening etc.
    Desondanks wel een innovatief idee

  3. Als de operatoren er volgend jaar mee gaan beginnen moet Apple opschieten anders grijpen ze ernaast.

  4. Zie je wel dat de telco’s creatief genoeg zijn om op andere manieren geld te gaan verdienen.

  5. Nu nog de klant zover krijgen dat hij hem gaat gebruiken. Ik in iedergeval niet. Mij veel te link gelet op de OV FAIL. Is straks je Rekening geplunderd.

  6. “Providers dreigen een doorvoerpijp van data te worden, net zoals banken dreigen een doorvoerpijp van geld te worden”

    Provider: Dat zijn jullie al sinds de telegraaf is uitgevonden, een simpele doorvoerpijp van data. Of het nou golven, pulsen of bits zijn, allemaal 1 pot nat.

    Banken: Zijn al sinds de uitvinding van bankbiljetten aan toonder doorvoerpijpen en vergaarbakken van geld.

    Laten we dat alsjeblieft zo houden en niet ons geld door de KPN’s van deze wereld rond laten pompen…

  7. de ov chipkaart werkt danwel anders, die slaat je saldo op… dat zal deze chip niet doen, enkel zoals de magneetstrip/bankpaschip nu al doet, maar dan beveiligt met een wachtwoord etc.

    als ze er dan ook een fatsoenlijk iets van maken vind ik het goed

  8. Het probleem dat ze met Apple hebben, is dat Apple de iPhone wilt loskoppelen van 1 specifieke provider. Zowel met de sim-kaart als met de NFC willen ze dit doen. Dat betekent dat als wij, het volk op Aarde, het zat zijn om met provider X opgescheept te zitten.. Apple vindt dat we het recht hebben om naar provider Y over te stappen.

    Zowel provider X en Y is bang dat hun oligopolie kapotgaat en één van beide de strijd verliest. Daarom werken ze samen om de toekomst tegen te houden. Enerzijds door het mobiele internet dat zijzelf op de wereld hebben losgelaten af te knijpen, anderzijds door innovatie in de weg te zitten of een drogreden te presenteren.

    Ik vind het prima dat zowel providers/banken als telefoonmakers aan NFC denken.. Apple zou dan mogelijk samen willen werken met de providers, zonder aan 1 provider vast te willen zitten. Maar daar komt weer het gejank van de providers aanzetten 😉

  9. Origineel geplaatst door patrick
    de ov chipkaart werkt danwel anders, die slaat je saldo op… dat zal deze chip niet doen, enkel zoals de magneetstrip/bankpaschip nu al doet, maar dan beveiligt met een wachtwoord etc.als ze er dan ook een fatsoenlijk iets van maken vind ik het goed

    Klopt, maar die ene chip, die van afstand wordt uitgelezen, bevat wel die code, dit is te reverse engineren kwaad willigen kunnen dan mooi met een hack apparaat zo vlak langs je broekzak aanlopen of tegen je aan stoten, en ze rippen die data van die chip .. Magneetstip of chip van je bankpas moet je een directe verbinding maken met de chip op strip om die te kunnen lezen. In dit geval is per ongeluk tegen je aanstoten in de bus, trein of tijdens het winkelen al genoeg.

  10. Origineel geplaatst door JPosthumaKlopt, maar die ene chip, die van afstand wordt uitgelezen, bevat wel die code, dit is te reverse engineren kwaad willigen kunnen dan mooi met een hack apparaat zo vlak langs je broekzak aanlopen of tegen je aan stoten, en ze rippen die data van die chip .. Magneetstip of chip van je bankpas moet je een directe verbinding maken met de chip op strip om die te kunnen lezen. In dit geval is per ongeluk tegen je aanstoten in de bus, trein of tijdens het winkelen al genoeg.

    Zo’n beetje wat Google deed met de Maps-wagens is dan ook mogelijk met die chipkaarten..

  11. Daar komt het op neer .. Ik bedoel, een code die op een enkele milimeters afstand uit te lezen is, dan is die data ook naar een andere chip te schrijven zodat je een duplicaat hebt, hoe makkelijk is het om daarmee te frauderen ..

  12. Precies, zonder sterke beveiligingsmaatregelen ligt de fraudegevoeligheid zo hoog.. En ik heb niet het idee dat die sterke beveiligingsmaatregelen er ooit zullen komen voor welke chip dan ook 🙂

  13. Origineel geplaatst door Bubbly
    Precies, zonder sterke beveiligingsmaatregelen ligt de fraudegevoeligheid zo hoog.. En ik heb niet het idee dat die sterke beveiligingsmaatregelen er ooit zullen komen voor welke chip dan ook

    Denk ik ook niet, hoe is zoiets te beveiligen .. Als een apparaat bij de kassa jouw chip kan scannen op afstand, dan is het gewoon mogelijk om via criminelen zo’n apparaat te bemachtigen, modificeren om er vervolgens een kopieerapparaat van te maken. Het nieuwe skimmen 2.0 vermoed ik ..

    En die kan dan met een gekopieerde chip overal uitgebreid gaan shoppen door alleen even een portemonee met die chip er voorlangs te halen e.d.

    Nee, ik ga het niet gebruiken, tot het minimaal een jaar of 2 of 3 fraude loos verloopt.

  14. Afgezien van de fraudegevoeligheid van een dergelijk systeem voorspel ik dat dit, net als de chipknip, geen succes wordt. Zeker in NL niet!

  15. @JPosthuma: Je kan de chip toch ook gewoon alleen aanzetten als je langs een betaalpunt loopt…

  16. Die chips worden toch geactiveerd door het scan apparaat zonder tussenkomt van de gebruiker?

  17. Origineel geplaatst door Extranion
    @JPosthuma: Je kan de chip toch ook gewoon alleen aanzetten als je langs een betaalpunt loopt…

    Lol. De chip in je ID kaart kun je ook niet pas activeren als je er een batterij tegenaan wrijft 😛

  18. Een provider is niet meer dan een nutsbedrijf. Net zoals het gas- en electranet. De beheerder die dit net onderhoudt, mag best een paar centen verdienen om de aandeelhouders tevreden te stellen. Beter zou het zijn om dit soort ‘grondrechten’ te nationaliseren en uit de private sfeer te houden.

  19. Lekker negatief allemaal, zet er gewoon paar euro op en klaar. Voor kleine bedragen en parkeren ofzo lijkt het mij wel super handig. Geen geouwehoer met kleingeld meer. Minder overvallen in winkels. Zie dus ook de positieve punten! 😉

  20. @shaqies: – Klein bedrag? Pinnen mag!
    +. Parkeren kan wel handig zijn idd.
    – Met een bankpas heb je ook geen geouwehoer met kleingeld.
    – Met een bankpas is er ook geen cash in de winkel om te stelen bij een overval, daarom mag je in sommige winkels alleen pinnen.

    Zoals je ziet zijn van jouw 4 punten er 3 overbodig. Ook voor parkeren bestaan al alternatieven dan muntjes ingooien, maar dit systeem maakt het wel handiger.

    En er elke dag 2x een paar euro opzetten is totaal NIET handig. Dus dag goeie punten en hallo mega-irritatie 😉

    En daarna komen alle negatieve punten er weer bij kijken die we genegeerd hebben. Want de genoemde negatieve punten maken de goede vaak weer nutteloos en nietszeggend 😉

    Niemand zal dit achteruitgang vinden hoor, daar het niet van 😉

  21. Tja, pinpas is ook niet veilig genoeg zeggen ze en daarom het nieuwe pinnen wat natuurlijk binnenkort ook weer te skimmen is. Ik vind het gewoon grappig idee dat het kan straks en ik zou het zeker gebruiken. Weer een zak leeg in je broek, ook nog een voordeel 😉

    Snap de nadelen natuurlijk ook wel, maar boeiend…

  22. Mee eens, het idee is erg handig.. 😉

    Hopelijk wordt de uitvoering ook zo goed 🙂

  23. Positief denken in deze negatieve tijd 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.