Reacties voor: NeverWet-spray belooft je iPhone te beschermen tegen vocht
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
ziet er wel cool uit in die videos ;o
Dit ziet er veel belovend uit! Waar is dit te koop?
Doet mij denken aan,
Hey Jim! Hey Mike! is dit niet geweldig. Dames en heren als u nu belt krijgt u! gratis een extra fles! Is dat niet geweldig!! Maar dat is nog niet alles……..
‘t Spul doet me den aan Rain-X. Dat gaat op de voorruit van de auto en bij een regenbui mag je je ruitenwissers vergeten. Is écht super! (Maar ‘t slijt er wel weer af.)
En zoiets wordt de laatste tijd ook op brillenglazen toegepast. Poets je ze makkelijker schoon.
hoofdtelefoonaansluiting? dock connector? volume- en aan\uit knoppen?
Fantastische(;
Zal wel van dat speciaal chemie goedje zijn wat op water lijkt. En waardoor wij denken van dat het echt is!
(2e post omdat edit knop niet werkt) Het lijkt mij dat de bescherming rap af zal nemen op alle plekken waar wrijving aan te pas komt.
Als sk. kan ik vertellen dat dit echt kan, nanotechnologie werkt tot 1 nm oftewel er kan een afstotend laagje op worden gedaan van 0,000001 mm.
handig spul moet er maar eens mn ramen mee inspuiten of mn hele auto goed tegen krabben smorgens hhahaha zal wel weer aardig wat gaan kosten
Als het werkt… Gisteren een heel glas wijn over me iPhone gekomen gelukkig snel me iPhone van tafel, uit de plas wijn, kunnen halen. Me iPhone had gelukkig niks!
Dit ziet er gaaf uit hebbuh
Mijn iphone is al eens kopje onder in een gootsteen gegaan. Seconde of 2 a 3 volledig onder water. Direct afgdroogd en met de föhn verder gedroogd.
Iphone werkt nog steeds prima, op geen enkele manier werkt de iphone minder dan ervoor door het water.
Ook is hij al eens fietsend uit een jaszak op het asfalt gegleden. Op een klein butsje na in de metalen rand, geen enkel krasje. Dat verwonderde mij nog het meest.
Ondanks dat de iphone toch fragiel aanvoelt, is hij bij mij verdomd stevig gebleken. Steviger dan welke mobiel ik ooit heb gehad.
@Carel: Dat vraag ik me nu ook af! Hoe zit het me de jack aansluiting, de speaker en de dock-connector. Neem toch aan dat je die niet zomaar in kan sprayen met een coating i.v.m connectieproblemen (metaal wat geen contact meer maakt met elkaar door de coating).
En als dit wel kan omdat de coating geleidend is, dan kan er toch nog steeds vocht via de minijack ingang binnenkomen?
@Bep: weet niet wat je bedoelt met sk. (scheikundige), maar wat je claimt is niet helemaal waar. Nanotechnologie maakt gebruik van speciale eigenschappen van materialen op nanoschaal, maar die schaal is niet gedefinieerd tot per se 1 nanometer, kan best kleiner (minder dan Ångstroms), zolang maar die speciale eigenschappen kunnen worden benut.
Lijkt me wel wat. Maar volgens mij idd een HOAX.
Wat moet je met de connectoren dan?
Dit soort spul wordt de toekomst.
Er zijn meer vids te vinden. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Spray bv je kleding in en van een regenbui heb jij geen last meer. Nahja je kleding blijft droog dan.
Probleem is idd dat het niet eeuwig werkt. Het laagje zal er na verloop van tijd af gaan.
Wel zullen we dit soort nanotechnologie steeds meer gaan zien. Chips. Technologie wat zn energie haalt uit lichaamswarmte. Je iphone opladen puur omdat die in je broekzak zit. Dat soort spul zullen we gaan zien over x aantal jaar.
Waar kan ik het kopen
Ja leuk, maar die nanotechnologie is net zo gezond als asbest
héé, dat doet me denken aan een uitzending van ‘dat willen wij ook’ van de VPRO, soort van biomimicry. Zie hier.
En dit (lijkt me) totaal geen asbest-achtig product; wellicht is ‘t zelfs wel biologisch.
Wel jammer dat je nergens in die filmpjes het daadwerkelijk toegepast ziet worden 🙁
Heb al eerder veel over dit spul gelezen en gezien. Het werkt omdat de spray water(en bijna alle andere vloeistoffen) afstotend is. Kijk maar in het filmpje;) Omdat het je iphone in dit geval vloeistof afstotend maakt hoeft de spray niet alle kiertjes en gaatjes te vullen.
Je moet je iphone dan weer niet in het water laten vallen natuurlijk maar dat is zoiezo niet de bedoelling.
Voor de mensen die t willen weten: alleen zepen en alchohol dringen door de coating heen.
Toch mag je niet twijfelen! Ik heb als proef m’n schoonmoeder met dat spul bewerkt. Vervolgens heb ik ze 2 uur kopje onder water gestoken. Resultaat: Ze leeft als nooit voorheen, helaas….
Het effect van nanodeeltjes die door het sprayen in oa longblaasjes terecht komen zou wel eens heel ernstig kunnen zijn. Onlangs is er een studie naar gedaan. Nano is fijner dan fijnstof en asbest. Asbest werd vroeger ook veel gebruikt met veel longkanker gevallen tot gevolg. Nanodeeltjes sprayen, lijkt mij geen goed plan.
Moet dat spul hebben voor mijn schoenen 🙂 nooit meer poetsen enkel sprayen
Laat maar een iPhone zien die ze in de regen leggen!
het lijkt mij dat dit alleen werkt als je de iphone uit elkaar heb gehaald en alle interne onderdelen er ook mee heb ingespoten ook al ontkennen ze dit in het filmpje :/
Grootste probleem is inderdaad dat het er af zal slijten en dan je eigenlijk de iPhone moet demonteren en alle onderdelen moet inspuiten met de spray om ervoor te zorgen dat hij ook een duik in het diepe overleeft. Voor schoenen en jassen lijkt het me wat geschikter.
Hoewel ze in het filmpje beweren de spray alleen op de buitenkant te hebben aangebracht…
als ze de opening voor je oortje en die voor een dockingstation afgeplugd hebben en dan de speakeropeningen genoeg besprayed hebben, dan kan ik het wel geloven dat ie onderwater blijft werken.
maar hoe de klank dan nog werkt (met de speakers die toegesprayed zijn) dat is een kwestie van testen vrees ik, en ik denk dat er weinigen dit zullen doen.
Deed mij direct denken aan het artikel over de golden shellback coating die (ongeveer) het zelfde zou doen:
Misschien interessant om ook even te vermelden in het artikel?
Dit filmpje stond van de week al op andere blogs, en nergens wordt er vermeld dat dit specifiek om een product gaat om je telefoon mee te beschermen.
Volgens mij is dit ook niet de intentie van de uitvinders.
-Werkt het touchscreen dan nog wel?
-Is dit niet slecht voor de electronica?
-Is de laag zichtbaar voor het blote oog/op de camera?
-Slijt deze laag af?
Ik zou dit graag gebruiken voor een paar suede schoenen, maar zou et niet zonder meer gebruiken om een pas aangeschafte nieuwe iphone, en vind het jammer dat iphoneclub dit product maar zo weinig betrekt op “ons”.
Edit: Excuse moi, het tweede filmpje zie ik pas na refreshen en had ik nog niet eerder gezien.
Ik zeg, Hebben!
@unknown: Dat is zoiets als zeggen dat alles uit de natuur giftig is omdat slangengif natuurlijk is.
Sommige nanodeeltjes kunnen ernstige effecten hebben wanneer ze worden ingeademd maar dat kan je niet extrapoleren naar alle andere nanodeeltjes. Ik ben het wel met je eens dat een spray met nanodeeltjes, typisch een product is dat zeer uitvoerig moet worden getest voor het op de markt verschijnt en laat dat nu net een punt zijn waar de Europese regelgeving moment nogal krakkemikkig in elkaar steekt.
@Sven: Ik zou het je graag vertellen maar… Gaat wat lastig: dat spul is nog niet op de markt, dus zelf testen zit er niet in.