Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe een glazen scherm versterkt kan worden door hem in een speciale vloeistof te dompelen. Dit wordt Glass Ion Exchange Bath genoemd. Het patent werd ontdekt door Patently Apple. Hierdoor zou een scherm dat tot 2,5mm dun is minder snel breken. Uit het patent wordt niet duidelijk of de methode al is gebruikt voor de productie van de iPhone 5 of dat het om een techniek gaat die het bedrijf in toekomstige modellen wil toepassen. In de iPhone 5 werd vermoedelijk Corning’s Gorilla-glas gebruikt.
Bij de productie van nieuwe iPhones wordt constant een balans gezocht tussen zaken als functionaliteit, gewicht, breukgevoeligheid, grootte en energieverbruik. Met de komst van de iPhone 5 werd voor het eerst gebruik gemaakt van de ‘integrated touch’-technologie. Hierbij wordt de touchfunctionaliteit geïntegreerd in het scherm. Apple bekijkt telkens nieuwe technieken om dit dunne glas sterker te maken, waarvan dit patent een nieuw bewijs is. In het patent omschrijft Apple het: “Hoe dunner het glas is, hoe eerder het glas beschadigd kan worden als het draagbare apparaat onder spanning komt of onder grote druk komt te staan. Er moeten telkens nieuwe manieren worden gevonden om glas, en met name dun glas, te versterken.”
In het patent worden ook andere apparaten genoemd. Het Glass Ion Exchange Bath-proces kan voor dun glas worden gebruikt in iPhones, maar daarnaast ook in iPads, MacBooks, iPod touches en zelfs televisies. Vaak zijn patenten niet meteen te herleiden tot nieuwe producten, maar de wens om sterkere schermen te maken doet vermoeden dat we de inhoud van dit patent mogelijk terugzien. Hetzelfde geldt voor het patent van ‘wearable’ computers, dat doet vermoeden dat Apple aan een slim horloge werkt.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 10 reacties