iPhone-gebruikers met een abonnement van Vodafone, KPN, Hi en Telfort en in België Mobistar hebben vandaag een update van hun aanbiederinstellingen gekregen. Daarmee is bij Vodafone de vervelende melding ‘Doorschakelen actief’ verdwenen, maar het betekent ook dat er veranderingen zijn rond tethering.
Bij het bellen van een telefoonnummer verscheen bij Vodafone steeds een melding in het scherm. Omdat Vodafone tot nu toe geen officiële telecomprovider voor de iPhone was, gebruikten mensen met een simlockvrije iPhone de unknown.carrier.bundle voor communicatie met het netwerk. Daarmee was het mogelijk om tethering in te stellen. Nu er een eigen operatorbundel van Vodafone beschikbaar is, is tethering weer verdwenen. Als je het wilt inschakelen, krijg je het advies om met Vodafone contact op te nemen.
Wat zijn aanbiederinstellingen?
Updates van de aanbiederinstelingen zijn kleine bestandjes van zo’n 10 kB, die via iTunes op je toestel kunnen worden geïnstalleerd. Ze bevatten informatie over de belcodes, APN-gegevens om te kunnen internetten en dergelijke. Als je een nieuwe simkaart in je iPhone steekt, moet je deze op iTunes aansluiten om de nieuwste aanbiederinstellingen op te halen. Als er nieuwe instellingen klaarstaan, zul je bij het aansluiten op iTunes steeds het aanbod krijgen om te updaten. Je kunt het ook via de telefoon doen: ga naar Instellingen > Algemeen > Info en je krijgt een push notificatie dat er nieuwe instellingen klaarstaan.
Zodra je de iPhone aansluit op de computer zal iTunes waarschuwen dat er een update beschikbaar is van de aanbiederinstellingen. Dit geldt overigens ook voor de iPad 3G. Door op ‘Download en werk bij’ te klikken installeer je de update. Mochten er meer operators zijn die tegelijk met iOS 4.2(.1) een update van de aanbiederinstellingen hebben uitgebracht, dan horen we dat graag.
Meer informatie over aanbiederinstellingen vind je op de website van Apple. Een discussie over de aanbiederinstellingen in iOS 4.2 kun je vinden op ons forum. In deze discussie is al veel achtergrondinformatie te vinden, die je kunnen helpen om het probleem beter te begrijpen.
Tipgevers: BramB15 en Tom
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 107 reacties