Uitgelicht
Apple's oktober-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
Tim Cook op WWDC 2022 met MacBook Air

Gerucht: ‘Apple druk met testen nieuwe MacBook Air, aankondiging op WWDC’

Apple is druk bezig met het testen van meerdere nieuwe MacBooks, waaronder de nieuwe 15-inch MacBook Air. Apple zou meerdere nieuwe MacBooks kunnen aankondigen tijdens de aankomende WWDC.

Apple’s aankomende WWDC 2023 draait vermoedelijk vooral om iOS 17, watchOS 10 en de andere software-updates, evenals de aankondiging van Apple’s nieuwe mixed reality-headset. Maar er komt nog meer aan, namelijk op het gebied van MacBooks. Apple heeft volgens meerdere bronnen al een tijdje een nieuwe 15-inch MacBook Air in ontwikkeling, maar dat is niet het enige model. En we hoeven er niet lang meer op te wachten, want tijdens de WWDC worden de eerste paar modellen vermoedelijk onthuld.

‘MacBook Air 15-inch duikt op in tests’

Bloomberg meldt dat Apple vaart zet achter de ontwikkeling van nieuwe MacBooks. Uit registraties zou blijken dat Apple de nieuwe modellen intern aan het testen is met apps van derden uit de App Store. Deze tests zijn noodzakelijk om er zeker van te zijn dat de nieuwe modellen goed werken met reeds bestaande apps. Uit de informatie blijkt dat het gaat om modellen met een chip die vergelijkbaar is met de huidige M2-chip, maar dan met een scherm van hogere resolutie. Het gaat hier dus vermoedelijk om de nieuwe 15-inch MacBook Air.

De resolutie zou gelijk zijn met die van de huidige 14-inch MacBook Pro, maar dan dus zonder mini-LED en ProMotion. Dat zou het scherm iets minder mooi maken, maar dus wel met een hogere resolutie dan de huidige 13-inch MacBook Air. Opmerkelijk blijft dat dit model dus vermoedelijk géén M3-chip krijgt, maar een chip die ‘vergelijkbaar is met de huidige M2’, aldus Bloomberg.

Bekijk ook
Vooruitblik 15-inch MacBook Air: dit zijn onze nieuwste verwachtingen

Vooruitblik 15-inch MacBook Air: dit zijn onze nieuwste verwachtingen

Het lijkt er steeds meer op dat Apple binnenkort met een nieuwe 15-inch MacBook Air komt. De afgelopen tijd zijn er al wat dingen uitgelekt, maar er zijn ook nog dingen onduidelijk. Lees hier wat we al weten en wat wij verwachten van de nieuwe 15-inch MacBook Air.

Het is onduidelijk of dit betekent dat er gewoon dezelfde M2-chip in zit of dat Apple nog wat kleine verbeteringen doorgevoerd heeft. Volgens Bloomberg zitten er in de chip acht CPU-cores en 10 GPU-cores, net als in de M2. Ook is dit nieuwe model uitgerust met minstens 8GB RAM. De CPU is nog steeds verdeeld tussen vier high-performance cores en vier efficiency-cores. Tot zover lijkt er dus qua prestaties geen verschil te zitten. Maar de bron zegt niet dat dit nieuwe model exact dezelfde chip krijgt, maar dat de ‘prestaties overeenkomen met die van de M2’. Gaat Apple een iets verbeterde M2-chip uitbrengen, bijvoorbeeld met de naam M2 Plus? De M3-chip is volgens Bloomberg nog niet klaar, want die verschijnt pas later dit jaar.

‘Release nieuwe MacBooks tijdens WWDC 2023’

Om nog meer olie op het vuur te gooien, zegt Bloomberg dat Apple meerdere nieuwe MacBooks gepland heeft, waarvan een aantal onthuld zullen worden tijdens de WWDC 2023. Naast de 15-inch MacBook Air, gaat het ook om een update van de 13-inch MacBook Air en het instapmodel van de 13-inch MacBook Pro. Al deze modellen zouden dus draaien op een chip die ‘in lijn ligt met de M2-chip’. Wat er dan nieuw is in de bijgewerkte 13-inch MacBook Air en het instapmodel van de 13-inch MacBook Pro, is nog de vraag.

Lees ook onze verwachtingen van de WWDC 2023, waarin we vooruitblikken op alle mogelijke aankondigingen die ons te wachten staan.

Bekijk ook
Dit zijn onze verwachtingen van de WWDC 2023-keynote

Dit zijn onze verwachtingen van de WWDC 2023-keynote

In juni houdt Apple traditiegetrouw de jaarlijkse WWDC-keynote en dit jaar is dat vandaag, op 5 juni! Wat zijn de verwachtingen voor WWDC 2023? Welke aankondigingen gaan er komen en gaat Apple ook nieuwe hardware onthullen? Dit is onze vooruitblik!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.