Vernieuwde Nike+ Run Club-app past trainingsschema’s automatisch aan

De hardloop-app van Nike heet voortaan Nike+ Run Club en is compleet vernieuwd, met een Apple Watch-app en trainingsschema's die zich automatisch aanpassen aan jouw voortgang.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vanaf vandaag ren je niet langer met de Nike+ Running-app, maar met de NRC-app (ja, dezelfde naam als de krant). Dat is namelijk de nieuwe naam die Nike aan de hardloop-app heeft gegeven. De naamsverandering van Nike+ Running naar Nike+ Run Club gaat gepaard met een compleet redesign. Net als voorheen leg je er hardlooprondjes mee vast, maar er zitten ook allerlei trainingsfuncties en sociale functies in.


Nike Running

Nike+ Run Club-app

De vernieuwde app bevat trainingsplannen die zich aanpassen aan jouw voortgang. Nike heeft ook de hoeveelheid functies ná het hardlopen uitgebreid. Zo kun je na een training nog even rondhangen in de app om na te praten met vrienden, waarbij je onder andere stickers kunt uitwisselen. Met de vernieuwde app is het ook mogelijk om je iPhone thuis te laten. Er zit namelijk een Apple Watch-app bij die je hardlooprondjes zelfstandig kan meten. Je kunt met de Apple Watch om je pols trainen op afstand, tijdsduur of snelheid en je ziet onderweg welke afstand je hebt gelopen en wat je tempo is.

Nike Run Club-app: voorgang tijdens het hardlopen Nike Run Club-app: rankings om resultaten te vergelijken met vrienden

Trainingen delen met vrienden
Nike had al een Nike+ Training Club-app (link) met een soortgelijke insteek, gericht op fitnessoefeningen. Met de Nike+ Run Club-app brengen ze dit nu op één lijn. Je kunt in de vernieuwde app bijvoorbeeld je prestaties vergelijken met vrienden en ze uitdagen om het meeste aantal kilometers in een maand te lopen. De app is geschikt voor beginnende hardlopers en voor meer gevorderde lopers, die hun prestaties willen verbeteren.

Nike Run Club-app: runs delen met vrienden na afloop Nike Run Club-app: trainingsschema's die zich aanpassen

Met de vernieuwde app kun je ook nog steeds je muziek bedienen en je historie terugzien. Het verschil met de veelgebruikte app RunKeeper is dat alle trainingen bij Nike gratis zijn en dat ze zich automatisch aanpassen. Daarnaast zijn de sociale functies gaandeweg ook wat uitgebreider geworden. Dat RunKeeper voor trainingen geld vraagt, is ook wel te begrijpen: het is de enige inkomstenbron, terwijl Nike de app vooral beschikbaar stelt als klantenbinding, zodat je uiteindelijk sneller geneigd bent om de Nike-hardloopkleding en -schoenen aan te schaffen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 augustus 2016 om 7:27
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.