NS Lab: experimentele functies voor treinreizigers
De ontwikkelaars van de NS-app brengen zo nu en dan updates uit met kleine verbeteringen, maar achter de schermen wordt er ook actief gewerkt aan meerdere experimentele functies. Om deze nu bij het grote publiek te testen, is de nieuwe NS Lab-app in het leven geroepen. In de nieuwe app staat niet zozeer het reisadvies centraal, want de focus ligt bij het tonen van de juiste informatie op het juiste moment.
De NS-app gebruik je vooral om snel te checken hoe laat je trein gaat en van welk perron. De afgelopen tijd zijn er wel extra functies bijgekomen. Een voorbeeld hiervan is de Reisplanner Live-functie, die sinds begin dit jaar als beta beschikbaar is in de gewone NS-app. Dergelijke experimentele functies ga je nu veel meer zien in de NS Lab-app. Zo krijgen reizigers te zien hoeveel minuten ze hebben om de trein te halen.
Op grote stations helpt de app je te navigeren naar het juiste perron. Ook als je eenmaal in de trein zit, helpt de app je met je reis. De makers willen zelfs entertainment bieden terwijl je in de trein zit. Als voorbeeld noemen ze een cursus mindfulness, zodat je na al het gestress van het halen van je trein lekker tot rust kan komen. Kenmerkend voor de NS Lab-app is dat functies vaak worden toegevoegd, maar ook weer verwijderd kunnen worden als gebruikers er niet op zitten te wachten.
NS Lab als digitale proeftuin
De gewone NS-app en NS Lab gaan hand in hand. Je plant je reis met de standaard app en deelt deze vervolgens met NS Lab. Die app geeft vervolgens informatie op maat. Op den duur hopen de makers je kan vertellen waar er in de trein nog plek is. Ook koppelingen met je agenda worden overwogen. Tjalling Smit, die bij de Raad van Bestuur van de NS verantwoordelijk is voor innovatie, zegt: “NS Lab is een digitale proeftuin, waarin we reizigers op een nieuwe manier begeleiden tijdens hun reis.”
Uiteindelijk is het de bedoeling dat succesvolle functies ook hun weg vinden naar de standaard NS-app. De makers kunnen niet beloven dat alles meteen goed werkt. “Iedereen die wel eens met de trein reist, is van harte welkom om NS Lab uit te proberen”, aldus Theo Su van het ontwikkelteam. “Als je het tenminste leuk vindt om alvast een blik in de toekomst te krijgen. En je het niet erg vindt als er af en toe iets niet werkt”.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- 'Vernieuwde Mail-app dit voorjaar naar Mac en iPad' (maar niet voor iedereen) (20-01)
- Carrot Weather heeft nu een CarPlay-app: navigeren met het weer (als je ervoor betaalt) (16-01)
- Locatiegegevens van gebruikers populaire Nederlandse apps op straat: dit is er aan de hand (15-01)
- Nieuw in WhatsApp: camera-effecten, sneller reacties versturen en meer (15-01)
- BMW's nieuwe iDrive-systeem zet een stap achteruit in CarPlay-ondersteuning (14-01)
Reacties: 1 reacties