Reacties voor: Obama’s Cybersecurity-plan zet Apple buitenspel

President Obama heeft een Cybersecurity-plan voor de VS laten opstellen. Diverse techbedrijven werkten eraan mee, zoals Google, Facebook en Microsoft. Maar Apple werd bewust niet genoemd.

Reacties: 16 reacties

  1. Kwestie van tijd tot Apple verhuist naar een ander land als dit zo door gaat. Daar is Apple eigenwijs genoeg voor. Zeker als Trump aan de macht komt en bedrijven zoals Apple gaat verplichten hun productie terug te halen naar de US. Dat is 1 van de plannen die Trump heeft.

    En als de FBI en de overheid zo blijft door gaan stoten ze Apple af en zorgen ze voor meer klanten. Want privacy is een hot item en is wat de consumenten willen.

  2. Ik vertrouw hier niets van. Ik zie dit meer als een manier waarop de amerikaanse overheid een soort eigen NSa dienst opstart die ze zelf beheren en kunnen controleren, (zonder tussen orgaan that is want de NSA is nog altijd onafhankelijk) onder het mom om de security van iedereen online te verbeteren.

    Dan hebben ze meteen je gegevens, credit card gegevens…. En kunnen ze je overal volgen. Met apple gaat dat natuurlijk niet..

  3. Je zal voor de gein eens de serie person of interest geven. Is een paar jaar geleden begonnen toen net snowden naar voren kwam. Het lijkt meer en meer waarheid te worden.

    Een super computer die toegang heeft tot alles en iedereen. Elke seconde van de dag onder het motto, terrorisme bestrijding.

  4. Origineel geplaatst door iphone_user
    Want privacy is een hot item en is wat de consumenten willen.

    Best hypocriet van de consumenten die wel op Facebook blijven hangen.

  5. IT-techneuten inschakelen kan betekenen dat er ook meer Snodens zullen opstaan nadat ze de waarheid onder ogen zullen zien..hopelijk gaat dit ook gebeuren.

  6. Ik denk dat het niet zo erg is voor Apple dat ze niet in dit rijtje staan en des te vervelender voor de Amerikaanse overheid.

  7. Origineel geplaatst door iphone_user
    Want privacy is een hot item en is wat de consumenten willen.

    Origineel geplaatst door truus
    Best hypocriet van de consumenten die wel op Facebook blijven hangen.

    Onzin: FaceBook is een keuze. Ik heb geen FaceBook, omdat ik geef om mijn privacy. Maar ik denk niet dat de FBI/NSA je de keuze geeft.

  8. Origineel geplaatst door truus:
    Best hypocriet van de consumenten die wel op Facebook blijven hangen.

    Anders dan de FBI enz van plan is, is facebook een keuze. En exact daar zit het verschil.

  9. Best wel bijzonder dat een bedrijf als Facebook (en in mindere mate ook Google en Microsoft) bij dit soort plannen betrokken is. Dat zegt wel weer genoeg over de werkelijke bedoelingen van Big American Brother. En is misschien wel de beste verklaring waarom Apple niet is uitgenodigd.

  10. Ik zou het sowieso al fijner vinden als Apple zich hier buiten zou houden. Het stuk op whitehouse.gov begint al met lof voor de ‘Cybersecurity Act 2015’, zonder ook maar ergens te noemen dat het hier om de Cybersecurity Information Sharing Act (CISA) gaat. Dat is nou net die wetgeving die vorig jaar nog door privacy- en burgerrechtengroepen bekritiseerd werd en waar bedrijven als Apple ook zelfstandig afstand van hadden genomen. Google, Facebook en Microsoft hebben daar niet uitdrukkelijk afstand van genomen, maar wel een belangengroep waar zij een deel van uitmaken (bron). CISA werd stiekem in enorm omvangrijk begrotingswetsvoorstel gebundeld, om de parlementariërs te dwingen om dit voorstel aan te nemen. Het bleek velen niet eens op te vallen en sommigen die tegen CISA waren, hebben daardoor dan toch voor gestemd.

    Techbedrijven moeten juist niks met de overheid te maken hebben, ook al wordt het hier als een dienst vóór de burger gepresenteerd. Obama’s regering heeft een belachelijk slechte naam gekregen voor digitale burgerrechten. Misschien ten overvloede: Bernie Sanders heeft tegen CISA gestemd.

  11. Ja ja allemaal voor de “veiligheid” en “terrorisme” bestrijding.

    Geloof je het zelf…

  12. Waarom hecht iedereen zoveel belang aan die encryptie van de iPhone eigenlijk? Zolang je niks illegaals doet, maakt het mij persoonlijk niets uit of het FBI mijn vakantiefoto’s bekijkt. Of mijn tweets analyseert…
    Of is het meer een kwestie van “het principe”?

  13. Origineel geplaatst door Julian
    Ja ja allemaal voor de “veiligheid” en “terrorisme” bestrijding.
    Geloof je het zelf…

    Nee ik geloof er niks van. Volgens mij houdt de FBI en NSA ons allemaal heel goed in de gaten en liggen ze helemaal in een deuk over de onzin die ik naar mijn vrienden stuur en de lieve berichtjes naar mijn vrouw. Van de leukste berichten die ik stuur maken ze elke week een top 10. Van de beste berichten overal in de wereld maken ze ook een top 10. Vorig jaar werd ik helaas vierde met een bericht over mijn konijn. Hilarisch filmpje waar Snuffie een wortel op zijn neus probeert te balanceren. Lukt hem natuurlijk niet. Jammer net niet goed genoeg en greep net overal naast maar kreeg een berichtje van FBI agent Taylor om vooral niet op te geven. Die woorden gaven me toch wat moed!

  14. “met een extra beveiligingslaag, zoals een vingerafdruk of een code die naar je telefoon wordt gestuurd.”

    Haha en daar gaan we!

  15. Laten we het eens omdraaien! Ben benieuwd wat er zou gebeuren als Obama een iphone zou verliezen en er zou een achterdeur zijn om bij de gegevens te komen. Kijken wat de FBI dan tegen Apple zou zeggen over de sterke van de beveiliging.

  16. @BillyT: dat Barack beter op zijn spulletjes moet letten?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.