Reacties voor: Onderzoek: notificaties zorgen voor ADHD-symptomen

Notificaties van je smartphone kunnen voor ADHD-symptomen zorgen. Dat blijkt uit een studie van de University of Virginia, waarbij gekeken werd naar het gedrag van millennials.
Eveline Meijer -

Reacties: 2 reacties

  1. Ik vind het een belachelijke opmerking dat dit met ADHD te maken heeft. Het artikel zegt het zelf. ADHD is een neurologische stoornis. Waarom breng je het dan in verband met de afleiding die smartphones bezorgen? Als je het ADHD geneuzel eraf haalt staat er gewoon:

    Notificaties van je smartphone zorgen voor afleiding en verminderde concentratie.

    DUH!

    En doorrrrrr

  2. Ja, onzin, ook een verkeerde insteek van een ” onderzoeker “.
    Bij adhd is de H juist omdat adhd hyperactiviteit en impulsiviteit naast de concentratiestoornissen een belangrijke rol spelen. Maar goed, een symptoom is wel wat anders dan een diagnose. Zo kan je ook na veertig duizend mensen op een spijkerbed gelegd te hebben concluderen dat mensen sneller pijn aangeven dan op een gewoon matras. Inderdaad…en door! Dat is wel een adhd-uitdrukking ten top trouwens.
    Ach, ik hoop dat mensen beseffen dat ze hun telefoon op niet storen kunnen zetten. Adhd zit je het hele leven aan vast en dat is wel wat anders dan een stomme ringtone of een trilsignaal.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.