Apple Delhi India Apple Store

Reacties voor: Waarom kopen mensen een nieuwe iPhone? Nieuwe functies niet het meest doorslaggevend

De marktonderzoekers van Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) deed onderzoek naar redenen waarom mensen hun iPhone upgraden en kwam tot verrassende inzichten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Ik vraag me wel af waar de grens tussen “verouderd” en “nieuwe functies” ligt. Hoe hebben respondenten verouderd geïnterpreteerd? Feit dat bepaalde nieuwe functies niet meer werken op huidig toestel kan door sommige mensen ook gezien worden als verouderd, terwijl anderen verouderd pas vinden als er geen updates meer voor komen.

    Reageer op Mark

    • Scherp opgemerkt, Mark.
      Er is ook een groep die bij de introductie van het nieuwe model het vorige model al verouderd vinden en dus ieder jaar een nieuwe iPhone kopen.

      Reageer op Pascal

  2. Nu voor de wifi 7 dus de 15pro gaat te koop

    Reageer op Danny

  3. Ik gebruik sinds 2009 een iPhone (toen 3G). Ik verving de oude iedere twee jaar (dus iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 7 gehad). Eerste reden: omdat de ontwikkeling zo snel ging dat iPhones ieder jaar iets nieuws te bieden hadden. Tweede reden: Ik kreeg een goed bedrag voor mijn twee jaar oude iPhone op Marktplaats. Mijn iPhone 7 heb ik vervangen voor een iPhone 11 en deze laatste voor een 14pro. Verbeteringen zijn voornamelijk te vinden in de camera en de processor. Mijn dochter kreeg een leeftijd dat ze een mobiel mocht, anders had ik de iPhone 11 pas aankomend jaar vervangen.

    Reageer op Flieps

    • Origineel geplaatst door Flieps

      Ik gebruik sinds 2009 een iPhone (toen 3G). Ik verving de oude iedere twee jaar (dus iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 7 gehad). Eerste reden: omdat de ontwikkeling zo snel ging dat iPhones ieder jaar iets nieuws te bieden hadden. Tweede reden: Ik kreeg een goed bedrag voor mijn twee jaar oude iPhone op Marktplaats. Mijn iPhone 7 heb ik vervangen voor een iPhone 11 en deze laatste voor een 14pro. Verbeteringen zijn voornamelijk te vinden in de camera en de processor. Mijn dochter kreeg een leeftijd dat ze een mobiel mocht, anders had ik de iPhone 11 pas aankomend jaar vervangen.

      Bedankt voor het delen van uw persoonlijke iPhone-geschiedenis. Alleen mis ik hierin een beetje de inhoudelijke reactie op het artikel.

      Reageer op Pascal

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.